Στάση εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς στις 17/10- Πώς θα κινηθούν
Με  αιτία την αδιαλλαξία του ΟΑΣΑ για τη μη εφαρμογή της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν υπογραφεί, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι.

Έτσι, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 17/10, ηλεκτρικός, μετρό και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ, αφού οι εργαζόμενοι αναμένεται εντός της ημέρας να εξαγγείλουν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου θα διεξάγονται κανονικά.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Στάση εργασίας την Πέμπτη 17.10.2019 από έναρξη βάρδιας έως 9.00 π.μ. και από 21.00 έως λήξη βάρδιας Παρότι συμπληρώθηκαν 4 μήνες από την υπογραφή της Επ. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε δραματική κωλυσιεργία και άρνηση για την πλήρη εφαρμογή όλων των όρων της ΣΣΕ.

Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της ΣΣΕ έγινε, στις 8 Ιουνίου 2019, και αναρτήθηκε, στις 24 Ιουνίου, από την ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, στην ΕΡΓΑΝΗ με αρ. πρωτ. ΕΣ116, με αποτέλεσμα την άμεση ισχύ της και την υποχρεωτική εφαρμογή της από την ημερομηνία αυτή.

Παρόλα αυτά η Εταιρεία, με πρόσχημα την καθυστέρηση εγκρίσεων από τα συναρμόδια Υπουργεία, αρνείται να εφαρμόσει άρθρα της ΕΣΣΕ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους, αφού ο οικογενειακός προγραμματισμός του καθενός έχει «τιναχθεί στον αέρα».

Τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ κινήθηκαν, από καιρό, με παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση της Εταιρείας και σεβασμό προς το επιβατικό κοινό.

Όμως, μπροστά στην άρνηση της πλήρους εφαρμογής της Επ. ΣΣΕ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη 17.10.2019 με στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως 9.00 π.μ. και από 21.00 έως λήξη βάρδιας»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Φοιτητές: Από σήμερα έως και την Παρασκευή, 26/4/2024 οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις
Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών...
Φοιτητές: Από σήμερα έως και την Παρασκευή, 26/4/2024 οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις