Φίμωση φωτορεπόρτερ, τον συνέλαβαν κατά την εκκένωση της κατάληψης προσφύγων στα Εξάρχεια
O φωτορεπόρτερ είχε ενημέρωση από πριν για την επιχείρηση της αστυνομίας και βρισκόταν στο σημείο για να τραβήξει φωτογραφίες. Όταν ξεκίνησε η επέμβαση και έγινε αντιληπτός, οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν να συνεχίσει και τον προσήγαγαν. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου η προσαγωγή έγινε σύλληψη και πρόκειται να περάσει από Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης

Στη σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου προχώρησε η αστυνομία το πρωί κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης προσφύγων και μεταναστών του πρώην 5ου Λυκείου Αθηνών.

Το περιστατικό καταγγέλλουν ο έμπειρος φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και η «ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ».

Σύμφωνα με τον Μάριο Λώλο, ο φωτορεπόρτερ είχε ενημέρωση από πριν για την επιχείρηση της αστυνομίας και βρισκόταν στο σημείο για να πάρει φωτογραφίες. Όταν ξεκίνησε η επέμβαση και έγινε αντιληπτός, οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν να συνεχίσει και τον προσήγαγαν. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου η προσαγωγή έγινε σύλληψη και πρόκειται να περάσει από Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

«Τι έκανε και διατάραξε την οικιακή ειρήνη, βάραγε κατσαρόλες; Απλά έβγαζε φωτογραφίες», δηλώνει στο 3point ο Μάριος Λώλος και κάνει λόγο για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Με βάση το συμβάν αυτό, να υποθέσουμε ότι θα μπορούν πλέον να προσαγάγουν τον οποιοδήποτε φωτορεπόρτερ κάνει τη δουλειά του είτε στον δρόμο είτε σε ιδιωτικό χώρο με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης».

«Το ερώτημα το δικό μου είναι ‘από τη στιγμή που η αστυνομία εκτελούσε τα νόμιμα, τι φοβήθηκε από τις φωτογραφίες μέσα στην κατάληψη;'» καταλήγει ο Μ. Λώλος.

Η ανάρτηση του Μάριου Λώλου:

Σε καταγγελία για το συμβάν προχώρησε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  αναφέροντας ότι με τη σύλληψη του φωτορεπόρτερ, προωθείται η φίμωση της ενημέρωσης και παράλληλα επιχειρείται να συγκαλυφθούν «οι ρατσιστικές αθλιότητες, με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους αλλά και το μάντρωμα τους σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις.»

Του πέρασαν και χειροπέδες!

Με νεότερη καταγγελία της η ΚΕΕΡΦΑ δημοσιεύει φωτογραφία, στην οποία έχουν φορέσει χειροπέδες στον φωτορεπόρτερ, ενώ αναφέρεται ακόμη ότι υπαστυνόμος της ΓΑΔΑ επικοινώνησε με την Εφημερίδα των Συντακτών για να ρωτήσει αν κάνει ρεπορτάζ για το μέσο, λαμβάνοντας την αυτονόητη απάντηση.

 

Πηγή: 3pointmagazine

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας