Καταγγελία: Διακόπηκε το πρόγραμμα χημειοθεραπειών στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο
Δεκάδες πολίτες ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στα προγραμματισμένα ραντεβού τους, χωρίς να τους δίνεται καμιά εξήγηση, ούτε κάποια ημερομηνιακή δέσμευση, για το πότε θα πραγματοποιηθούν οι συνεδρίες τους, σύμφωνα με καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου, της ΟΕΝΓΕ και του Προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Αττικού.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Από την Πέμπτη 19/9/2019, εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, διακόπηκε όλο το πρόγραμμα χημειοθεραπειών στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο. Δεκάδες συμπολίτες μας, ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στα προγραμματισμένα ραντεβού τους, χωρίς να τους δίνεται καμιά εξήγηση ούτε κάποια ημερομηνιακή δέσμευση, για το πότε θα πραγματοποιηθούν οι συνεδρίες τους.

Το να διακόπτεται το πρόγραμμα αναγκαίων θεραπειών ενός ογκολογικού ασθενούς δεν είναι κάτι απλό. Οι επιπτώσεις στην εξέλιξη και την αντιμετώπιση του κακοήθους νοσήματος είναι απρόβλεπτες. Το γεγονός αυτό (το οποίο έχει επαναληφτεί σε μικρότερη έκταση και στο παρελθόν) δείχνει όλη την αθλιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας που συνεχίζεται και εντείνεται, παρά τις υποσχέσεις και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Δείχνει την ωμή πραγματικότητα μιας δημόσιας υγείας που θυσιάζεται στο βωμό των «ματωμένων πλεονασμάτων», της ευρωμνημονιακής-δημοσιονομικής ασφυξίας και της επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Η επίσημη αιτιολόγηση από τη Διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου είναι ότι το φαρμακείο του δεν έχει άλλο απόθεμα ΧΜΘ σκευασμάτων, διότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει εγκρίνει – αποδεσμεύσει τα αντίστοιχα ποσά φαρμακευτικής δαπάνης.

Κυβέρνηση, διοικήσεις, πρώην και νυν υπουργοί είναι όλοι υπεύθυνοι. Διατηρούν και αναπαράγουν την ασφυκτική μνημονιακή λιτότητα σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ. Από τα φάρμακα και τα νοσοκομειακά υλικά μέχρι τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τα πάντα για τους επενδυτές, τίποτα για τους εργαζόμενους και το δημόσιο είναι το κυνικό δόγμα τους.

Τέρμα τα λόγια. Όλοι οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς, τα σωματεία και τα συλλογικά τους όργανα, πρέπει να απαντήσουν άμεσα και δυναμικά στο συνεχιζόμενο υγειονομικό έγκλημα. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα ούτε επικοινωνιακό παιχνίδι πολιτικαντισμού.

20/9/2019

Καλιαμπάκος Σωτήρης, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ΠΙΣ

Παπανικολάου Πάνος, ΓΓ ΟΕΝΓΕ και μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Ρίζος Μιχάλης, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα»
Συζήτηση με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα» της δημοσιογράφου Χρύσας Λύκου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη...
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα»