Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο - Καλύτερη εικόνα στη Θεσπρωτία
39 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Υπό τον πλήρη έλεγχο της Πυροσβεστικής είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην περιοχή Μαριές στη Ζάκυνθο, στη θέση Τριλάγκαδο.

Το πύρινο μέτωπο είχε πάρει διαστάσεις λόγω των ανέμων κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος.

Σύμφωνα με το ermisnews.gr, μετά από δύο ώρες μάχης με τις φλόγες οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν νυχτώσει και πλέον η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και μέτωπο πλήρη έλεγχο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα πλέον, παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο με πουρνάρια στο Τσαγγάρι Σουλίου Θεσπρωτίας, δίχως να υπάρχει κίνδυνος επί του παρόντος για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 4 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το 24ωρο από τις 19:00 της 16ης Σεπτεμβρίου έως τις 19:00 της 17ης Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές.

Συνολικά επιχείρησαν: 575 πυροσβέστες, 172 οχήματα, 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

σχετικά άρθρα