Thumbnail
39 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Υπό τον πλήρη έλεγχο της Πυροσβεστικής είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην περιοχή Μαριές στη Ζάκυνθο, στη θέση Τριλάγκαδο.

Το πύρινο μέτωπο είχε πάρει διαστάσεις λόγω των ανέμων κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος.

Σύμφωνα με το ermisnews.gr, μετά από δύο ώρες μάχης με τις φλόγες οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν νυχτώσει και πλέον η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και μέτωπο πλήρη έλεγχο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα πλέον, παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο με πουρνάρια στο Τσαγγάρι Σουλίου Θεσπρωτίας, δίχως να υπάρχει κίνδυνος επί του παρόντος για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 4 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το 24ωρο από τις 19:00 της 16ης Σεπτεμβρίου έως τις 19:00 της 17ης Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές.

Συνολικά επιχείρησαν: 575 πυροσβέστες, 172 οχήματα, 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις διαψεύδει Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε»
Η απάντηση Άδωνι σε Καλλιάνο για τη νοσηλεία του πατέρα του: Σέβομαι τον πόνο κάθε συγγενούς, τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία
Άδωνις διαψεύδει Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε»