Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/dpvolley/status/1160471585356210184?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1160471585356210184&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F915688%2Fanazopurothike-i-purkagia-stin-elafoniso%2F at this time, please check again later.
pyrkagia elafonisos
Νέος συναγερμός στις Αρχές - Κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους - Στο νησί ο γγ Πολιτικής Προστασίας με ομάδα της EMAK

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο το πρωί της Κυριακής. Παρά το ότι ήδη από το Σάββατο το μέτωπο οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, φλόγες ξεπήδησαν και πάλι στην περιοχή, σημαίνοντας νέο συναγερμό.

Οι Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κατοικίες, ξενοδοχείο αλλά και το κάμπινγκ, ενώ επίγειες κι εναέριες δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς δίνουν μάχη με τις φλόγες και προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Σε εικόνες και βίντεο φαίνονται οι φλόγες να βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα σε σπίτια.

Οι φλόγες πέρασαν σε κάποιους οικισμούς, ενώ εκκενώθηκε και πάλι το κάμπινγκ του νησιού όπως και κάποια ξενοδοχεία, ανέφερε η ΕΡΤ. Παράλληλα, πολλοί επισκέπτες αποχώρησαν από το νησί.

Ορισμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ωστόσο, κάποιοι προτίμησαν να μείνουν.

Σύμφωνα με το flynews.gr, από το πρωί έχει κλείσει και ο δρόμος προς και από του Σίμου. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι δυο, το ένα που καίει απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού και δεν προκαλεί ανησυχία και το δεύτερο στο βουνό «Βάρδια», όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση αλλά εξαιτίας των δυνατών ανέμων έφτασε η φωτιά κοντά στο κάμπινγκ και την παραλία του Σίμου.  

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που περιστασιακά φτάνουν και τα 9 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο κυρίως των εναέριων μέσων. Μάλιστα, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη λόγω του πυκνού καπνού.

https://twitter.com/dpvolley/status/1160471585356210184?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1160471585356210184&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F915688%2Fanazopurothike-i-purkagia-stin-elafoniso%2F

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ή σπίτια και αν βοηθήσει ο καιρός εκφράζεται αισιοδοξία από τους αρμόδιους ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από τη νύχτα υπήρχε φόβος για αναζωπύρωση και είχαν ενταθεί οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, ενώ είχε ζητηθεί από το Λιμενικό να φροντίσει να υπάρχει μόνιμα φεριμπότ στο νησί, για την περίπτωση που χρειαζόταν να απομακρυνθούν αυτοκίνητα.

Αυτό δεν χρειάστηκε, αλλά το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων έγινε αυτό που φοβούνταν οι επιτελείς της Πυροσβεστικής και αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά. Για το λόγο αυτό εκκενώθηκαν προληπτικά ο οικισμός Παναγιά και το κάμπινγκ στο Σίμο, όπου όμως δεν έφτασε η φωτιά, αλλά λόγω του καπνού ήταν δύσκολη η παραμονή των παραθεριστών.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο νησί μετέβη ο ίδιος ο γ.γ με ομάδα της EMAK.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kausonas
Αφρικανικός καύσωνας «καίει» την Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές τα 40άρια – Πότε «χτυπά» Αθήνα
Η θερμοκρασία εκτοξεύεται σε 7 περιοχές της χώρας - Δείτε ποιες περιοχές θα «λιώσουν» από τη ζέστη
Αφρικανικός καύσωνας «καίει» την Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές τα 40άρια – Πότε «χτυπά» Αθήνα
θεραπεία για αλτσχάιμερ
Καινοτόμα αιματολογική εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer με τη συμβολή του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων του ΚΕΔΕΚ ΑΠΘ
Η συμβολή του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων
Καινοτόμα αιματολογική εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer με τη συμβολή του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων του ΚΕΔΕΚ ΑΠΘ
daskalos
Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!
Καταγγελία εκπαιδευτικών: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε την ηλεκτρονική αλληλογραφία κατά τις θερινές διακοπές» - Πληθαίνουν τα...
Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!