Thumbnail
Ανακοίνωση για τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τα στοιχεία που συνδέονται με την καταβολή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας, μετά την ψήφιση του νόμου 4611/2019, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι τα ακριβή δεδομένα, σύμφωνα με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του Φορέα (Γενική Δ/νση Στρατηγικής και Ανάπτυξης) είναι αναρτημένα στον ιστότοπο www.efka.gov.gr, από όπου και μπορεί να ληφθεί η σχετική ενημέρωση.

«Όσον αφορά τον υπέρτιτλο ημερήσιας εφημερίδας στις 16/7/2019 ότι "..Δεν υπάρχουν λεφτά για τις συντάξεις χηρείας"», ο ΕΦΚΑ χαρακτηρίζει αυτήν την πληροφορία εντελώς ανακριβή, «γεγονός, άλλωστε, που προκύπτει και από το σχετικό κείμενο στο οποίο παραπέμπει και ο ως άνω υπέρτιτλος, όπου δεν γίνεται καμία αναφορά ή σχόλιο για το θέμα αυτό» σημειώνει ο ΕΦΚΑ.

Τέλος, επισημαίνει ότι οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ 2019 επαρκούν και για την κάλυψη της πληρωμής της επιπρόσθετης διαφοράς των συντάξεων χηρείας, ενώ τονίζει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για τη συντόμευση των διαδικασιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αχαρνες
Ένα σχολείο σε “προσωρινή εξορία”: Ένας χρόνος χωρίς λύση για το 6ο και 12ο Δημοτικό Αχαρνών
Φωνές από την τάξη και την αυλή: “Δεν ζητάμε προνόμια, ζητάμε σχολείο”
Ένα σχολείο σε “προσωρινή εξορία”: Ένας χρόνος χωρίς λύση για το 6ο και 12ο Δημοτικό Αχαρνών