Thumbnail
Πρόγνωση καιρού για σήμερα Δευτέρα

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια και θα φτάσει σε κανονικές για την εποχή τιμές. 

Αναλυτική πρόγνωση:

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.  

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις τοπικά 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16-07-2019 

Καιρός: Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dikastirio.jpg
Υπ. Παιδείας: Πληρώνει αποζημίωση για μη διορισμό εκπαιδευτικού μετά από 14 χρόνια
Εκτέλεση δικαστικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας για την καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης
Υπ. Παιδείας: Πληρώνει αποζημίωση για μη διορισμό εκπαιδευτικού μετά από 14 χρόνια
Στα κεντρικά του ΟΗΕ 25 Έλληνες μαθητές: Απέσπασαν 5 βραβεία στο διεθνές συνέδριο MUN
Νέα Υόρκη: Στα κεντρικά του ΟΗΕ 25 Έλληνες μαθητές - Απέσπασαν 5 βραβεία σε διεθνές συνέδριο
Στα κεντρικά του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 25 Έλληνες μαθητές: Απέσπασαν 5 βραβεία στο διεθνές συνέδριο MUN
Νέα Υόρκη: Στα κεντρικά του ΟΗΕ 25 Έλληνες μαθητές - Απέσπασαν 5 βραβεία σε διεθνές συνέδριο
Κυριάκος Μητσοτάκης
Επιστολή Μητσοτάκη: Ζητά πανευρωπαϊκή απαγόρευση στα social media για τους κάτω των 15
Ο Πρωθυπουργός προτείνει 5 μέτρα στην Πρόεδρο της Κομισιόν – Στόχος η θέσπιση «ψηφιακού ορίου ενηλικίωσης» σε όλη την ΕΕ έως το τέλος του 2026
Επιστολή Μητσοτάκη: Ζητά πανευρωπαϊκή απαγόρευση στα social media για τους κάτω των 15