Thumbnail
Δύο κινητά και έναν υπολογιστή ερευνούν οι αστυνομικοί - Με ψεύτικα προφίλ σε social media απειλούσε νεαρά και ανήλικα κορίτσια ότι θα δημοσιοποιήσει φωτογραφίες ή βιντεοληπτικό υλικό που τις απεικόνιζε γυμνές

Για πορνογραφία ανηλίκων, παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, παράνομη βία και απειλή, κατηγορείται ένας 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ, στο 'Αργος από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας 'Αργους - Μυκηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων, που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 22χρονου, όπου βρήκαν δύο κινητά τηλέφωνα και κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, στα οποία περιέχονταν φωτογραφικό - βιντεοληπτικό υλικό νεαρών και ανηλίκων κοριτσιών.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δόθηκαν στοιχεία από εταιρεία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα οποία, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου 2018, έως και 17 Μαρτίου 2019, ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απειλούσε νεαρά και ανήλικα κορίτσια ότι θα δημοσιοποιήσει φωτογραφίες ή βιντεοληπτικό υλικό που τις απεικόνιζε γυμνές.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις, απόσπασης ή απόπειρας απόσπασης γυμνών φωτογραφιών ή βιντεοληπτικού υλικού των κοριτσιών που προσέγγιζε.

Μάλιστα, σε μία από αυτές τις περιπτώσεις απείλησε με τον ίδιο τρόπο ανήλικη, της απέσπασε φωτογραφίες που την απεικόνιζαν γυμνή, τις οποίες στη συνέχεια δημοσιοποίησε. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα κινητά τηλέφωνα, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

austria anergia
Ξεσηκώνονται οι εκπαιδευτικοί για το επίδομα ανεργίας: Διαμαρτυρία στις 19/6 στη Θεσσαλονίκη
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τον αποκλεισμό χιλιάδων ανέργων από τη στήριξη, με αφορμή τις νέες προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος
Ξεσηκώνονται οι εκπαιδευτικοί για το επίδομα ανεργίας: Διαμαρτυρία στις 19/6 στη Θεσσαλονίκη
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
«…κύλαγε το τσέρκι στην οδό Φυλής», «Ο παλιός φωνόγραφος», «Ξημερώνει Κυριακή», «Σάββατο κι απόβραδο και ασετιλίνη στην Αριστοτέλους που γερνάς».
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
diapolitismiki_ekpaideush
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου
Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μεταφορά του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου σε...
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου