Thumbnail
Ο εργοδότης της θυμήθηκε... υπεξαίρεση - Η αστυνομία εμφανίστηκε στο σπίτι της χωρίς ένταλμα σύλληψης και εκ του πονηρού τής ζήτησαν να βγει έξω και τη συνέλαβαν - Έχουν «ξεσαλώσει» οι εργοδότες, σύμφωνα με την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Απίστευτη περιπέτεια συνεχίζει να ζει μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ηράκλειο, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη για κλοπή από τον εργοδότη της επειδή δεν είπε ψέματα σε έλεγχο που έγινε από το ΙΚΑ, όταν οι ελεγκτές τη βρήκαν να εργάζεται ανασφάλιστη.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια, η φοιτήτρια παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο όπου θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν έκλεψε τον εργοδότη της, ο οποίος την είχε επί τρεις εβδομάδες ανασφάλιστη.

Οπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Δημόκριτος Σαλούστρος, η κοπέλα κατηγορήθηκε εκδικητικά από τον εργοδότη της για κλοπή επειδή σε έλεγχο που έγινε στην εταιρεία του από το ΙΚΑ αρνήθηκε να πει ψέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση είναι μεσιτικό γραφείο στο Ηράκλειο, στο οποίο η φοιτήτρια είχε ξεκινήσει να εργάζεται πριν από τρεις εβδομάδες, χωρίς όμως να της έχει γίνει πρόσληψη αλλά και χωρίς να έχει πληρωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στον έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση από κλιμάκιο του ΙΚΑ διαπιστώθηκε η παράβαση και αναμένεται η επιβολή του σχετικού προστίμου. Ωστόσο, όταν η ίδια η εργαζόμενη ενημέρωσε τον εργοδότη της για την παρουσία των ελεγκτών, εκείνος εμφανίστηκε έξαλλος στο γραφείο, στρεφόμενος τόσο κατά των ελεγκτών όσο και κατά της υπαλλήλου του.

Θυμήθηκε… υπεξαίρεση

Το θέμα όμως δεν τελείωσε εκεί αφού, κατόπιν του ελέγχου, ο εργοδότης αποφάσισε να υποβάλει μήνυση στην εργαζόμενη για κατάχρηση, κατηγορώντας την πως είχε αποσπάσει χρηματικό ποσό από την επιχείρηση. Με βάση τη μήνυση οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι της φοιτήτριας όπου και την εντόπισαν και τη συνέλαβαν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Οπως λέει στην «Εφ.Συν.» ο Δημόκριτος Σαλούστρος, η αστυνομία επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο αφού εμφανίστηκε στο σπίτι της χωρίς ένταλμα σύλληψης και εκ του πονηρού τής ζήτησαν να βγει έξω για να της μιλήσουν, αφού δεν μπορούσαν να μπουν στην οικία. Από τη στιγμή που η κοπέλα βγήκε από το σπίτι, επιτόπου τη συνέλαβαν.

Εκπληκτη από την έκβαση της υπόθεσης η νεαρή κοπέλα πέρασε όλο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ενώ ως απάντηση στις ψευδείς καταγγελίες του εργοδότη της υπέβαλε επίσης μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση.

Μάλιστα η ίδια υπέβαλε αίτημα προς την αστυνομία ώστε να ελεγχθούν όλες οι κάμερες ασφαλείας του μεσιτικού γραφείου από τις οποίες προκύπτει πως η ίδια δεν πραγματοποιεί χρηματικές συναλλαγές, παρά μόνο έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πελάτες του γραφείου ή με πολίτες που βάζουν αγγελίες σε εφημερίδες για την πώληση ή ενοικίαση των ακινήτων τους.

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Ηράκλειο, με την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων να καταγγέλλει πως οι εργοδότες έχουν πλέον «ξεσαλώσει», όπως λέει χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» ο κ. Σαλούστρος, ο οποίος ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και την επιβολή παραδειγματικά αυστηρών ποινών.

«Εδώ και χρόνια είναι γνωστό πως τα ελεγκτικά κλιμάκια στο Ηράκλειο δεν έχουν ούτε αυτοκίνητο για να μετακινηθούν», λέει ο κ. Σαλούστρος, ενώ για τους χιλιάδες εργαζόμενους του νομού Ηρακλείου, κυρίως στον τουριστικό κλάδο, αντιστοιχούν μόλις επτά ελεγκτές.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synedriasi
ΚΥΣΕΕΠ: Συνεδρίαση την Τρίτη (02/04) για επικύρωση κενών και Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024
Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του Συμβουλίου από τους Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια
ΚΥΣΕΕΠ: Συνεδρίαση την Τρίτη (02/04) για επικύρωση κενών και Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024
ΕΜΠ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
Ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτιά του Ιδρύματος στη σχετική μελέτη, δήλωσε ότι η συμβολή...
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας