Thumbnail
Ο μικρός γιος της κατηγορουμένης που άκουσε τον πυροβολισμό και είδε τον πατέρα του νεκρό πάνω στο κρεβάτι, ισχυρίζεται ότι το επίμαχο βράδυ κοιμόταν μαζί με τη μητέρα του και επομένως θεωρεί αδύνατο να σκότωσε εκείνη τον πατέρα τους

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε η 51χρονη που καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) για τη δολοφονία του συζύγου της στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, τον Ιούνιο του 2012 , σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 10 μηνών.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση που έκανε λόγο για προσχεδιασμένη δολοφονία, κήρυξε ένοχη την κατηγορουμένη η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία είχε πυροβολήσει στο κεφάλι τον 44χρονο σύζυγο της, σωματοφύλακα υψηλών προσώπων, με το όπλο της δουλειάς του ενώ εκείνος κοιμόταν.

Η ίδια η 51χρονη αρνείται ότι είναι η δράστης του εγκλήματος και απολογούμενη σήμερα επανέλαβε ότι είναι αθώα. Η γυναίκα έχει στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή τους δύο γιούς της που κοιμούνταν όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας τους. Ο μεγαλύτερος κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο λέγοντας χαρακτηριστικά «εν έχει γίνει μέσα από το σπίτι η δολοφονία του πατέρα μου. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τη μητέρα μου, πρέπει να τελειώνει αυτός ο Γολγοθάς που ζούμε».

Ο μικρός γιος της κατηγορουμένης που άκουσε τον πυροβολισμό και είδε τον πατέρα του νεκρό πάνω στο κρεβάτι, ισχυρίζεται ότι το επίμαχο βράδυ κοιμόταν μαζί με τη μητέρα του και επομένως θεωρεί αδύνατο να σκότωσε εκείνη τον πατέρα τους. Η υπεράσπιση της γυναίκας έχει υποστηρίξει πως το έγκλημα έγινε από επαγγελματία δολοφόνο, ενώ η ίδια σε στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας φαίνεται να απέδωσε το έγκλημα σε ατύχημα από εκπυρσοκρότηση του όπλου που είχε πάει να μετακινήσει. Αργότερα ωστόσο υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να αναφερθεί σε ατύχημα όταν οι αστυνομικοί της είχαν πει πως στο όπλο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα δικά της αλλά των παιδιών της.

Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Η γυναίκα οδηγείται στη φυλακή για πρώτη φορά, καθώς στον πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών με αναστολή.

Με το άκουσμα της απόφασης, η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα φωνάζοντας ότι είναι αθώα, ενώ επιτέθηκε λεκτικά στη μητέρα του θύματος.

Σε δήλωσή του ο γιος της 51χρονης, αναφέρθηκε σε «λανθασμένη απόφαση της δικαιοσύνης» συμπληρώνοντας πως: «μείς ήμασταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι, ξέρουμε τι έχει γίνει. Η μητέρα μας είναι αθώα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δουλεια
Αυξήστε την παραγωγικότητά σας: 5 απλά πρωινά τελετουργικά που κάνουν τη διαφορά
Μικρές αλλαγές στην πρωινή ρουτίνα μπορούν να βελτιώσουν την ενέργεια και τη συγκέντρωσή σας όλη την ημέρα
Αυξήστε την παραγωγικότητά σας: 5 απλά πρωινά τελετουργικά που κάνουν τη διαφορά
ψυγείο
Πετάτε συνέχεια τρόφιμα; 7 τρόποι να κάνετε «έξυπνη» συντήρηση στο ψυγείο
Μάθετε ποια τρόφιμα δεν μπαίνουν στο ψυγείο, πώς να οργανώνετε σωστά τα ράφια και πώς να παρατείνετε τη ζωή των φρέσκων υλικών
Πετάτε συνέχεια τρόφιμα; 7 τρόποι να κάνετε «έξυπνη» συντήρηση στο ψυγείο
ευεξία
Μικρές συνήθειες που… φθείρουν την ενέργειά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε
Από το ατελείωτο scrolling μέχρι την ακατάστατη τσάντα σας — δείτε πώς χάνετε ενέργεια μέσα στη μέρα και τι μπορείτε να κάνετε για να την πάρετε πίσω
Μικρές συνήθειες που… φθείρουν την ενέργειά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε