Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναμενόμενη μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το Σάββατο 18/05.
Στο βίντεο toy meteo.gr που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με την κατανομή των βροχοπτώσεων μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 17/05:
Το διήμερο Δευτέρα 13/05 και Τρίτη 14/05 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Κατά κύριο λόγο θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Βόρεια Θεσσαλία, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Κατά τόπους δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.
Από την Τετάρτη 15/05 έως και την Παρασκευή 17/05 ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που μόνο τοπικά ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τα 7 μποφόρ.
Παράλληλα, σχετική αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από την Τρίτη 14/05. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή των αναμενόμενων συγκεντρώσεων σκόνης τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 14/05.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom