Thumbnail
Αύριο συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης

Με την επανεξέταση του μάρτυρα, για τον οποίον η έδρα εξέφρασε σοβαρές υπόνοιες, για ψευδή κατάθεση και ψευδορκία, θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, η δίκη των 9 Κρητικών για την πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατά την εξέταση του στο ακροατήριο εμφανίστηκε να αντιφάσκει, να αμφιβάλει και να αρνείται, σχετικά με τα όσα είχε προανακριτικά καταθέσει στην Αστυνομία. Ο μάρτυρας κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα μέχρι το τέλος της σημερινής διαδικασίας και εκλήθη να συνεχίσει την κατάθεσή του αύριο το πρωί.

Σήμερα κατέθεσαν συνολικά 7 μάρτυρες, όλοι πρώην φοιτητές στην Γαλακτοκομική Σχολή. Η πρόεδρος και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησαν από τους μάρτυρες να καταθέσουν περιστατικά στα οποία ήταν οι ίδιοι αυτόπτες, ενώ όταν αναφερόταν σε καταστάσεις τις οποίες, όπως είπαν, πληροφορήθηκαν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν την πηγή γνώσης.

Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν τα περιστατικά «πειράγματα ή πλάκες», ενώ ένας χαρακτήρισε ακραίες κάποιες καταστάσεις.

Κατά το τέλος της εξέτασής του ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναφέρθηκε σε κυνήγι στους διαδρόμους, βρισιές και καρπαζιές «ως φιλικά πειράγματα», προκαλώντας την αντίδραση των τραγικών γονιών, που εκείνη την στιγμή ήταν μέσα στο ακροατήριο. «Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό. Δεν έχασα το πορτοφόλι μου», είπε κλαίγοντας η μητέρα, ενώ ο πατέρας φώναξε:» «Δεν είσαι άνδρας».

Στις διαφοροποιήσεις των καταθέσεων των μαρτύρων αναφέρθηκαν, σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Όπως υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος των Κρητικών δικηγόρων Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη: «Τα γεγονότα για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη αφορούν καταθέσεις, όχι τις πρώτες στις οποίες δεν γίνεται αναφορά για κανένα περιστατικό, αλλά τις καταθέσεις οι οποίες δόθηκαν μετά από ένα περίπου χρόνο, το 2016, ή άλλες που δόθηκαν μετά από 2-3 μήνες από το τραγικό συμβάν. Και μάλιστα, μερικοί εκ των μαρτύρων βεβαίωσαν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι πριν δώσουν την κατάθεση στην οποία αναφέρθηκαν στα γεγονότα για τα οποία ασκήθηκε η ποινική δίωξη, συναντήθηκαν με συγγενείς το Βαγγέλη, με ιδιωτικούς ερευνητές και ήπιαν καφέ. Και μετά από αυτό, πήγαν αυθορμήτως να δώσουν κατάθεση, να δηλώσουν γεγονότα, για τα οποία δεν αναφέρθηκαν ποτέ στις πρώτες καταθέσεις τους. Να επισημάνω, ότι δύο εκ των μαρτύρων ενώπιον του Δικαστηρίου δέχτηκαν ότι συγχρόνως έδιναν κατάθεση στην ίδια αίθουσα. Η δίωξη ασκήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Αυτό έγινε γιατί δεν υπήρχαν νωρίτερα γεγονότα, που να επιβεβαίωναν τα αδικήματα που κατηγορούνται σήμερα οι πελάτες μας».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, σημείωσε ότι στις ποινικές δίκες έχουμε μεγάλη ένταση, προσθέτοντας πως οι μάρτυρες, ανάλογα με το τι προσλαμβάνει ο καθένας είναι λογικό να πέφτουν σε κάποιες μικρές αντιφάσεις, παρεκκλίσεις, μετά από καιρό, στο ακροατήριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»