Thumbnail
Τι αναφέρουν μαρτυρίες - Το δεύτερο παιδί που χάνει η μητέρα

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή της 30χρονης μητέρας του βρέφους που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα στη Βάρκιζα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη γκαρσονιέρα όπου κατοικούσαν. Όπως αποδείχτηκε η 30χρονη είχε αφήσει ολομόναχο το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι στο σπίτι.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που οδήγησε σε θάνατο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχε αφήσει όλη μέρα ανοιχτή μια σόμπα που ακουμπούσε στα σκεπάσματα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι το διαμέρισμα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και ούτως ή άλλως ακατάλληλο για ένα παιδί.

Το μικρό κοριτσάκι εντοπίστηκε με σοβαρά εγκαύματα πάνω στο κρεβάτι από τους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο. Παρά την άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Έλειπε από το σπίτι όλη την μέρα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 30χρονη δεν είχε αφήσει μόνο του το βρέφος μόνο τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, αλλά και σχεδόν όλη τη χθεσινή ημέρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλούνται δημοσιεύματα, χθες επέστρεψε μόλις τρεις φορές για να ελέγξει αν το κοριτσάκι είναι καλά.

Η μητέρα του βρέφους ήταν σε αυτοκίνητο στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Έριδος, όταν ξέσπασε η φωτιά μαζί με τον σύντροφό της, έναν οδηγό ταξί. Ο νεαρός άντρας προσήχθη επίσης από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος.

Όταν οι δυο τους είδαν τις φλόγες να ξεπηδούν από τα παράθυρα του 3ου ορόφου ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο και βρήκε την 30χρονη σε κατάσταση αμόκ να τους παρακαλά να σώσουν το παιδί της.

Το δεύτερο παιδί που χάνει

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 30χρονη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει χάσει άλλο ένα παιδί, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Το παιδί εκείνο ήταν δύο μηνών όταν άφησε την τελευταία του πνοή, από σπάνια αρρώστια, όπως είχε αναφέρει η μητέρα.

Έχει επίσης ένα ακόμη παιδί το οποίο βρίσκεται σε ίδρυμα έπειτα από παρέμβαση της Πρόνοιας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis-mitsotakis
Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Σήμερα ανακοινώνουν το νέο "Ψηφιακό Σχολείο"
Η εποχή που αντί για δάσκαλους τα παιδιά στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία θα κάνουν ...τηλεμαθήματα μπροστά από μια οθόνη, φαίνεται πως...
Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Σήμερα ανακοινώνουν το νέο "Ψηφιακό Σχολείο"