Thumbnail
Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση από τις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής τους, πραγματοποίησαν κάτοικοι του Κορδελιού-Ευόσμου μπροστά στο παλιό δημαρχείο Ελευθερίου-Κορδελιού, ενώ στη συνέχεια κρατώντας πανό απέκλεισαν την οδό Μοναστηρίου.

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων, Στέλιος Δημητριάδης επισήμανε ότι το πρόβλημα της ρύπανσης και της δυσοσμίας στην περιοχή είναι χρόνιο.


Σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν κοινοποιεί τα αποτελέσματα του προγράμματος μέτρησης ρύπων και εντοπισμού προέλευσης τους, αποδίδοντάς το στο γεγονός ότι διανύεται προεκλογική περίοδος και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής αναζητώντας λύση στο πρόβλημα έχουν ήδη απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κίνηση κατοίκων "Η αναπνοή είναι δικαίωμα" που διοργάνωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει : "Η αλόγιστη βιομηχανική δραστηριότητα, με την ανοχή του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή, επέτρεψε στο πρόβλημα να διογκωθεί σε βαθμό ανεξέλεγκτο και έφερε την κατάσταση στο μη περαιτέρω. Η υπομονή και η ανοχή των κατοίκων δοκιμάζονται καθημερινά, οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη μακρόχρονη έκθεση σε τοξικούς ρύπους συνεχώς αυξάνονται, η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται, ενώ κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει μεριμνήσει ουσιαστικά έως τώρα για τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από τη γειτνίαση με βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την αναθεωρημένη συνθήκη SEVESO III. Το πρόγραμμα μέτρησης ρύπων και εντοπισμού της προέλευσής τους, μεταξύ ΑΠΘ και ΠΚΜ, το οποίο ξεκίνησε με ένα χρόνο καθυστέρηση και ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει δώσει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν κοινοποιηθεί. Περιμένουμε από τους υπεύθυνους της ΠΚΜ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος συγκεκριμένες απαντήσεις για την πηγή της αέριας ρύπανσης και λήψη μέτρων για οριστική λύση του προβλήματος. Δεν επιτρέπεται η υγεία και η ζωή χιλιάδων κατοίκων να εξαρτάται από συμφέροντα, τακτικισμούς, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και προσχηματικές ενέργειες μόνο για το θεαθήναι".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidimia_ilaras_ipa_2542019.jpg
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών
«Ένα μολυσμένο άτομο με ιλαρά μολύνει 12-18 άτομα που είναι ανεμβολίαστα», λένε οι ειδικοί
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών