Thumbnail
Δολοφονήθηκε σε ενέδρα τάγματος της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα

Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν.

Στη δίκη παρευρίσκεται μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» και υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη δημοτική κίνηση «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Πρέπει να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι γειτονιές της Αθήνας, οι γειτονιές του Πειραιά είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Σήμερα η προστασία της δημοκρατίας δεν είναι μία αφηρημένη συζήτηση, είναι ένα πολύ συγκεκριμένο καθήκον για κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας και σε αυτούς τους αγώνες θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τον λόγο που θεωρεί ότι «κωλυσιεργεί η εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής», σχολίασε: «Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή τη φράση με την έννοια ότι ο κόσμος που παρακολουθεί τη διαδικασία της δίκης βλέπει ότι είναι μία δίκη με τεράστιο υλικό. Νομίζω ότι και το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα και του δικαστικού κόσμου για να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία».

«Το κρισιμότερο τώρα που έχουμε μπει στην τελική ευθεία είναι και ο κόσμος να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα της δίκης που μπορεί να παρακολουθήσει, υπάρχουν μέσα που καλύπτουν επαρκώς τη δίκη, αλλά και να ανέβει κι η δράση που πρέπει να υπάρχει και μέσα στην κοινωνία και μέσα στις γειτονιές απέναντι στους νεοναζί», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα υπογράμμισε: «Σήμερα δικάζεται η υπόθεση του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι μία περίπτωση από το 2013, που έχει φύγει μια ζωή εξαιτίας της επίθεσης της Χρυσής Αυγής. Ο Λουκμάν ήταν από το Πακιστάν και πήγαινε το πρωί για δουλειά. Είναι μια παρόμοια περίπτωση με τη δική μου, εγώ γύρναγα από τη δουλειά. Ήρθα να ακούσω και να στηρίξω την υπόθεση του Λουκμάν».

«Είμαστε με τον Νάσο εδώ συμβολικά και ουσιαστικά. Είναι μέρες που ξαναβλέπουμε τις συμμορίες να επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι για να "καθαρίσουν" όπως λένε την Αθήνα και τον Πειραιά, όχι από τους ξένους, αλλά από όλους όσους διαφωνούν με τη ναζιστική ιδεολογία τους. Ξεκίνησαν από τους ξένους, από τον Λουκμάν, συνέχισαν με Έλληνες και θα εφεύρουν οτιδήποτε για να δημιουργήσουν ένα τοπίο μίσους», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας και πρόσθεσε: «Έτσι νομίζω ότι η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη και σε δικαστικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικό και σε πολιτικό. Στον Πειραιά εμείς δεν θα τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου σημείωσε: Είμαστε στην τρίτη συνεδρίαση της δίκης στο εφετείο για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Δηλώνουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι στην προοπτική να μην υπάρχει καταδίκη των δολοφόνων με το ρατσιστικό κίνητρο. Η πρωτόδικη απόφαση ήταν καταλυτική. Οι δολοφόνοι πρέπει να ξαναπάνε ισόβια με αυτό το κίνητρο. Εμείς έχουμε την ελπίδα ότι η δικαιοσύνη θα υπάρξει ξανά που σημαίνει ισόβια καταδίκη με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου».

Παράλληλα, έξω από το Εφετείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας