Thumbnail
Ιανουάριος 2019

Δεκαεννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 442 τραυματίστηκαν (16 σοβαρά και 426 ελαφρά), σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο 2019, στην Αττική.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, βεβαιώθηκαν 15.463 παραβάσεις, από τις οποίες οι 567 είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

-462 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 56 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

-1.746 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας

-156 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

-282 για χρήση κινητού τηλεφώνου

-529 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και

-543 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα