Thumbnail
Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον γονέα μαθητή που επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον Διευθυντή του 4ου Λυκείου Χανίων, πριν λίγες ημέρες. Στον πατέρα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή για τον ξυλοδαρμό, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απειλής.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η δικάσιμος ξεκίνησε και τον λόγο πήρε ο λυκειάρχης, ο οποίος στην κατάθεσή του περιέγραψε το περιστατικό. Επισήμανε οτι, όταν ήρθε ο γονέας στο γραφείο του, είχε να προτείνει τρεις λύσεις για την διαχείριση της κατάστασης με τον γιο του, εκ των οποίων η μία περιλάμβανε ολιγοήμερη αποβολή και παραπομπή σε συμβουλευτική επιτροπή, ενώ οι άλλες απομάκρυνση από το σχολείο.

Ακολούθησε ένταση, με τον γονέα να μην παραδέχεται οτι ο γιος του χτύπησε τον συμμαθητή του, ενώ κοίταζε με επίμονο και επιθετικό βλέμμα τον διευθυντή, όπως σχολίασε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Η ένταση φέρεται να κατάληξε σε δύο γροθιές προς τον εκπαιδευτικό και τον γονέα να αποχωρεί.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζουν, ενώ κατηγόρησε τον διευθυντή οτι χαρακτήρισε τα παιδιά του «αλητάκια» και «τραμπούκους», ενώ του είπε οτι έχει βάλει σκοπό να τα διώξει από το 4ο Λύκειο.

Ωστόσο η έδρα μετά από πρόταση της εισαγγελέως τον έκρινε ένοχο στηριζόμενη σε ιατρική γνωμάτευση του νοσοκομείου της πόλης.

Συμπαράσταση και στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ Χανίων

Από το πρωί είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο των δικαστηρίων πλήθος εκπαιδευτικών, ανταποκρινόμενων στο κάλεσμα συμπαράστασης της ΕΛΜΕ, καταγγέλλοντας τη βία στα σχολεία και ζητώντας την καταδίκη του γονέα που επιτέθηκε στον Λυκειάρχη. Επίθεση που σημειώθηκε, αφού τον είχε καλέσει στο γραφείο του, με αφορμή τον «τραμπουκισμό» του γιου του σε άλλους μαθητές.

«Ως ΕΛΜΕ και γενικότερα ως εκπαιδευτικοί πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα του τι γεννά αυτές τις αντιδράσεις. Δεν θα επιτρέψουμε τον νόμο της ζούγκλας, του εκφασισμού που επικρατεί στην κοινωνία να περάσει στο σχολείο», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λιόντος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Την επίθεση κατά του εκπαιδευτικού καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Σύλλογοι Διδασκόντων Σχολείων και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση
Ξεκινά η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τεχνητή νοημοσύνη - Οι δράσεις αυτές θα ξεκινήσουν τον Μάιο με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών 
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση