Thumbnail
Αναμένεται σφοδρό κλίμα πόλωσης.

Σκηνικό πόλωσης στην ελληνική κοινωνία, αλλά και μείωση της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει δημοσκόπηση της Κάπα Research, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής».

Σύμφωνα με την έρευνα οι 6 στους 10 πολίτες (62%)  τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών. 

Στη νέα δημοσκόπηση αναφέρεται πως το 44% των ερωτηθέντων λένε πως οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν πριν από τον Μάιο του 2019 ενώ λιγότεροι από 2 στους 10, το 18%, υποστηρίζουνω ότι πρέπει να γίνουν τον Μάιο μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου  η ΝΔ συγκεντρώνει 25% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%.

Μετά τα δύο κόμματα την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,9% ενώ ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% ενώ το ΚΚΕ έρχεται πέμπτο με 5,6%.

Σύμφωνα με την Κάπα Research έξω από τη βουλή μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι αφού δεν καταφέρνουν να πιάσουν το όριο 3% .

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο λόγος για τον οποίο οι ερωτηθέντες θα διαλέξουν το κόμμα που θα ψηφίσουν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το βασικό ζήτημα δεν είναι, όπως φαίνεται, η πολιτική πρόταση του κάθε πολιτικού φορέα, αλλά η... απέχθεια απέναντι στον αντίπαλο.

Όσοι ψηφίσουν τη ΝΔ, περίπου οι 6 στους 10, το 60%, δηλώνουν ότι θα την ψηφίσουν επειδή είναι πολύ ισχυρή η επιθυμία τους να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση.

Ακριβώς το ίδιο το 56% εκείνων, που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, προσδιορίζουν ως κύριο κριτήριο το να μην επιστρέψει η Δεξιά στην εξουσία. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητοστάκης έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις δημοτικότητες των θεσμικών προσώπων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά δημοτικότητας. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα