Thumbnail
Αναμένονται κινήσεις από την πλευρά της οικογένειας της 21χρονης

Eν αναμονή της υποβολής νομότυπης έγκλησης από την οικογένεια Τοπαλούδη για την έναρξη νέας και αυτοτελούς έρευνας για τον ποινικό κολασμό όλων εκείνων που πίσω από την ανωνυμία των social media με την χρήση troll λογαριασμών αλλά και ορισμένοι επωνύμως, επιχείρησαν με χυδαίες αναρτήσεις να αμαυρώσουν την εικόνα της με άθλιους χαρακτηρισμούς, ενώ οι έρευνες για τον αδόκητο χαμό της ευρίσκοντο σε εξέλιξη, τελεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο πατέρας του θύματος κ. Ιωάννης Τοπαλούδης έχει ήδη αιτηθεί σε κατάθεση που έδωσε ενώπιον των λιμενικών που διενήργησαν την προανάκριση για το έγκλημα την άσκηση ποινικής δίωξης και τη διενέργεια σχετικής έρευνας για τον εντοπισμό τους, πλην όμως δεν είχε υποβληθεί το σχετικό παράβολο για να επιληφθούν νομίμως οι αρχές, καθώς τα αδικήματα που τελέστηκαν δεν διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Χθες ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε στην «δημοκρατική» ότι αναμένει και μάλιστα άμεσα να υπογραφεί από την οικογένεια νέα εξουσιοδότηση προς τούτο και θα υποβάλει νέα μήνυση για να κινηθεί η έρευνα με μέριμνα των αστυνομικών – ερευνητών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Θυμίζουμε ότι κάτω από την τελευταία ανάρτηση της 21χρονης, δύο συγκεκριμένα πρόσωπα εξαπολύουν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας εναντίον μίας κοπέλας που δεν βρίσκεται στη ζωή.

Κάτω από τα επίμαχα σχόλια οι χρήστες του διαδικτύου έχουν αντιδράσει έντονα, προσπαθώντας αφενός να συνειδητοποιήσουν τι έχει γραφτεί, ενώ άλλοι έχουν ήδη προχωρήσει στην αναφορά των λογαριασμών στην Δίωξη. Τα προφίλ από τα οποία προέρχονται τα εμετικά σχόλια φαίνονται ως δύο στον αριθμό, ωστόσο αρκετοί επισημαίνουν ότι ίσως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με δύο διαφορετικούς λογαριασμούς.

Στο μεταξύ τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες μετά και από ρεπορτάζ σε ενημερωτικές ιστοσελίδες είδηση για μια ανάλογη ανάρτηση που έγινε επωνύμως από Ροδίτη, ο οποίος μάλιστα μετά την γενική κατακραυγή κατέβασε το προφίλ του.

Σχετικά με αυτή την ανάρτηση προέβη σε δηλώσεις χθες ο κ. Κούγιας.

Ο Ροδίτης με την ανάρτησή του ενοχοποιεί το θύμα γράφοντας πως «εκδιδόταν, και μάλιστα με λαθρομετανάστες» με αποτέλεσμα θύτης και θύμα να εξισώνονται και να φαίνεται ότι φταίει κιόλας το θύμα.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελούσε όμως fake news.

Η απάντηση περιφερειάρχη Ρόδου:

Με ανάρτηση στο Twitter, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, απάντησε στα συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του:

«Η πολιτική αθλιότητα σε όλο το μεγαλείο της, με τους εμπνευστές και διακινητές των Fake News να μην σέβονται ούτε τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού. Μπορούν άραγε να πολιτευτούν με αξιοπρέπεια και αλήθειες; Προφανώς, Οχι.»

Από την πλευρά της, απάντηση στις φήμες ότι ο υποψήφιος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ρόδου που προέβη σε αισχρή ανάρτηση για την Ελένη Τοπαλούδη, είναι μέλος της ΝΔ έδωσε, η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

Η απάντηση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου:

«Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με δημοσιεύματα σε ιστοσελίδα ΜΜΕ σε κεντρικό επίπεδο, στα οποία εμφανίζεται «στέλεχος της Ν.Δ στη Ρόδο να έχει αναρτήσει απαράδεκτα σχόλια για την 21χρονη φοιτήτρια», ξεκαθαρίζει και δηλώνει ότι το αναφερόμενο στο δημοσίευμα άτομο ουδέποτε υπήρξε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο. Προφανώς ορισμένοι δεν έχουν ούτε θλίψη ούτε σεβασμό προς το αδικοχαμένο κορίτσι. Ακόμη και σε αυτές τις τραγικές στιγμές προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Έλεος, επιτέλους λίγη τσίπα…. ντροπή!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ