Thumbnail
Συζήτηση στο κινηματογραφικό φεστιβάλ «I'm Positive»

Aφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου είναι η συζήτηση με την οποία ανοίγει σήμερα (21/11 ώρα 21:30) το διήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ «I'm Positive», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενάντια στην προκατάληψη για τον HIV. Η διοργάνωση φέρει τη φραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2018, οροθετικά άτομα συστήνονται και μιλούν με τόλμη και ειλικρίνεια για τη ζωή τους, μέσα από προσωπικές αφηγήσεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες δράσεις με ιστορική και κοινωνική διάσταση, που ευελπιστούν να συγκινήσουν αλλά και να αφυπνίσουν το κοινό.

Στη σημερινή συζήτηση (στο φουαγέ της Στέγης) παιδιά και έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της κοινότητας των οροθετικών για θέματα σεξουαλικής υγείας, αλλά και για τις προκλήσεις και προκαταλήψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, με σκοπό την ταχύτερη κατάρριψη του στίγματος που συνοδεύει αυτές τις ομάδες. Μέσα από τέσσερις ιστορίες, αναδύονται οι ελπίδες και οι φόβοι, η πραγματικότητα που βίωσαν και βιώνουν τα οροθετικά άτομα στην Ελλάδα και η ιατρική και κοινωνική διάσταση της νόσου: Ένα ορο-διαφορετικό ζευγάρι, μια μητέρα που ο γιος της ζει με HIV, ένας gay άνδρας που διεκδικεί το δικαίωμά του στην προφυλακτική θεραπεία PrEP και ο μαιευτήρας των οροθετικών γυναικών στην Ελλάδα μοιράζονται με το κοινό τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τα βιώματά τους. Μαζί τους, ένας λοιμωξιολόγος που συνέδεσε την πορεία του, από τη δεκαετία του '80, με την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Ελλάδα. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων ξεκινά στις 19:30.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ηλεκτρονική διεύθυνση sgt.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης σήμερα: Αυτό είναι το Εθνικό Σχέδιο για τη Βία Ανηλίκων-Τι προβλέπεται για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς
Κεντρικός ρόλος σε κοινωνική εργασία, τεχνικά γυμνάσια και αποκαταστατική δικαιοσύνη
Μητσοτάκης σήμερα: Αυτό είναι το Εθνικό Σχέδιο για τη Βία Ανηλίκων-Τι προβλέπεται για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς
γυναικα
«Ζω έναν εφιάλτη εδώ και τρία χρόνια» – Συγκλονίζει 39χρονη που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό
«Έχω πολλά κενά μνήμης από εκείνο το βράδυ. Είναι αδιανόητο να με πιάνει ξαφνικά τέτοιος πονοκέφαλος… Πιστεύω ότι κάτι έριξαν στην πορτοκαλάδα μου»
«Ζω έναν εφιάλτη εδώ και τρία χρόνια» – Συγκλονίζει 39χρονη που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό
πάρκινγκ
Απίστευτο παρκάρισμα στη Θεσσαλονίκη – Ούτε οι οδηγοί δεν πίστευαν στα μάτια τους
Viral Παρκάρισμα στη Θεσσαλονίκη: Άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου και έγινε χαμός στο TikTok!
Απίστευτο παρκάρισμα στη Θεσσαλονίκη – Ούτε οι οδηγοί δεν πίστευαν στα μάτια τους