Thumbnail
Δείτε ποια είναι τα ηλικιακά κριτήρια και το σύνολο της σύνταξης που κρίνουν τα οικονομικά δώρα - ποσά ανάλογα με την ηλικία και τη σύνταξη

Η συζήτηση για τη διεκδίκηση αναδρομικών στις συντάξεις ή η διεκδίκηση για τα δώρα που έχουν κοπεί έχει ανοίξει για τα καλά. Ωστόσο δεν μπορούν, βάσει του νόμου, να διεκδικήσουν όλοι τα ποσά για τα δώρα και κυρίως δεν είναι δυνατή παρά η διεκδίκηση των ποσών που καθορίστηκαν μετά το 2010.

Τα ποσά  που προβλέπονται είναι συνολικά 800 ευρώ για τη 13 και τη 14η σύνταξη. Συγκεκριμένα είναι ποσό των 400 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων, το ποσό των 200 ευρώ για δώρο Πάσχα και το ποσό των 200 ευρώ για επίδομα άδειας. Τα παραπάνω χρήματα ου είναι δυνατό να διεκδικήσουν σήμερα οι συνταξιούχοι, αλλά όχι όλοι.

Αε δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ που είναι άνω των 60 ετών και το συνολικό τους μηνιαίο εισόδημα (κύρια, επικουρική, μερίσματα, επιδόματα και δώρα) δεν ξεπερνάει τα 2.430 ευρώ (υπολογιζόμενο σε 12μηνη βάση) δικαιούνται το πλήρες ποσό των 800 ευρώ (Χριστούγεννα 400, Πάσχα 200, Καλοκαίρι 200).

Όσοι αγρότες έχουν μικρές συντάξεις που είχαν εξαιρεθεί από το κούρεμα του 2010 δικαιούνται επίσης το ποσό των 800 ευρώ στο σύνολό του.

Όσοι είχαν συντάξεις από 2.430 ευρώ ως 2.500 ευρώ δικαιούνται μέρος του ποσού των 800 ευρώ.

Όσοι ήταν κάτω από 60 ετών ή είχαν εισόδημα άνω των 2.500 ευρώ το μήνα δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάποιο ποσό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιούλικα Σκαφιδά
Γ. Σκαφιδά: Η ανιψιά μου κινδυνεύει – Εκφοβισμός αγροτικής γιατρού σε Κέντρο Υγείας
Καταγγελία σοκ της Γ. Σκαφιδά για το Ιατρικό Κέντρο Μεσσήνης – Απειλούν την ανιψιά της
Γ. Σκαφιδά: Η ανιψιά μου κινδυνεύει – Εκφοβισμός αγροτικής γιατρού σε Κέντρο Υγείας
salata
Καλοκαιρινή σαλάτα με φράουλες και τυρί: Δροσιά, χρώμα και γεύση στο πιάτο σας
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ανάλαφρες, φρέσκες σαλάτες και η σημερινή πρόταση αξιοποιεί έναν πρωταγωνιστή της εποχής: τις φράουλες.
Καλοκαιρινή σαλάτα με φράουλες και τυρί: Δροσιά, χρώμα και γεύση στο πιάτο σας
bari
Oδηγός για να χτίσετε μυϊκή μάζα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα
Αν κοιτάζετε τους αλτήρες που αγοράσατε αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την προπόνηση με αντιστάσεις.
Oδηγός για να χτίσετε μυϊκή μάζα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα