Thumbnail
Γαλάζια λίμνη. Από μόνη της αυτή η ονομασία παραπέμπει και ταξιδεύει κάποιον σε τοπία κινηματογραφικά σχεδόν ψεύτικα, από αυτά που μπορούν να δημιουργηθούν σε πλατό για κινηματογραφικές παραγωγές και που για να παρουσιαστούν χρειάζονται την βοήθεια ειδικών εφέ

Κι όμως η ομορφότερη γαλάζια λίμνη της χώρας μας είναι αληθινή και δεν χρειάζεται την παραμικρή βοήθεια της τεχνολογίας προκειμένου να μαγέψει τους επισκέπτες της. Αντίθετα η υπάρχουσα τεχνολογία (ακόμα και τα drone) δεν φτάνουν για να αποκαλύψουν την απίστευτη ομορφιά της.

Θα την βρούμε στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων  - Πατρών στο Τέροβο Ιωαννίνων. Μια μικρή πινακίδα σε οδηγεί στις "Πηγές Λούρου" και από εκεί σε 5 λεπτά βρίσκεται κανείς στον παράδεισο.

Εκεί βρέθηκε και το Up drones, απαθανατίζοντας μοναδικές εικόνες:

Αν το Up Drones δεν συναντούσε τυχαία τον Γιώργο Σταύρου στην λίμνη των Ιωαννίνων ένα απόγευμα δεν θα μαθαίναμε ποτέ για την ύπαρξη της.

Κανονικά η ταμπέλα που σε οδηγεί σε αυτή θα έπρεπε να γράφει προς Γαλάζια λίμνη η προς πηγές του παραδείσου.

Πλέον η ύπαρξη της Νέας Εθνικής οδού κάνει την συγκεκριμένη λίμνη ακόμα πιο μυστική και καλά κρυμμένη.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα θέματα της λίμνης είναι η βλάστηση που έχει δημιουργηθεί στον βυθό τής και δεν αναφερόμαστε σε νούφαρα και φύκια αλλά σε ολόκληρα δέντρα τα οποία είναι ορατά από την επιφάνεια της.

Το ομορφότερο όμως που θα δεις και θα σε καθηλώσει είναι η αντανάκλαση του Αλπικού τοπίου που περιβάλλει την λίμνη πάνω στα καταγάλανα νερά της.

Οι Πηγές Λούρου απέχουν από την πόλη των Ιωαννίνων περίπου 30 λεπτά και 15 λεπτά από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη, οπότε αν επισκεφτείτε την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε..

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Ελληνική αποστολή της EOES 2024 στο Λουξεμβούργο
Μαθητική διάκριση στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων EOES 2024
Η Ελληνική αποστολή της EOES 2024 στο Λουξεμβούργο - Σε σύνολο 7 χρυσών, 14 αργυρών και 24 χάλκινων μεταλλίων, οι δύο ελληνικές ομάδες κατέκτησαν...
Μαθητική διάκριση στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων EOES 2024