Έβριζε χυδαία ηλικιωμένη πρόσφυγα στη Μόρια - ΕΔΕ για 4 αστυνομικούς
ΕΔΕ διατάχθηκε για τους τέσσερις αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων εμφανίζεται σε βίντεο να βρίζει χυδαία μια ηλικιωμένη πρόσφυγα στη Μόρια, ενώ οι άλλοι τρεις παραμένουν άπραγοι.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2, ενώ το περιστατικό συνέβη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου.

Στα πλάνα διακρίνεται ένας άνδρας με πολιτικά να υβρίζει χυδαία και να πετάει το ραβδί μίας ηλικιωμένης πρόσφυγα, ενώ οι ένστολοι που βρίσκονται γύρω παραμένουν άπραγοι.

Τελικά, όπως προκύπτει από τις νεότερες πληροφορίες, ο άνδρας ήταν και αυτός αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου, Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Παράλληλα, σε βάρος των συγκεκριμένων αστυνομικών διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους αστυνομικούς, που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή, τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα εξετασθεί το αν θα συμβεί το ίδιο και με τους τρεις άλλους, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

σχετικά άρθρα