Thumbnail
Προηγήθηκε η έντονη διαμαρτυρία της δημοτικής αρχής, για την μη πρόσκληση του Αχιλλέα Μπέου


Η μη πρόσκληση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου σε εκδήλωση προς τιμήν του Μανώλη Γλέζου σχολιάστηκε επικριτικά σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, με τα πυρά να στρέφονται κατά του προέδρου του παιδαγωγικού τμήματος, Παναγιώτη Πολίτη.

Έτσι, για το ζήτημα τοποθετήθηκε εκ νέου με ανακοίνωση ο πρόεδρος του τμήματος: Αναφορικά με δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής που αναφέρεται στην μη πρόσκληση του δημάρχου Βόλου σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επισημαίνεται ότι η λίστα των προσκεκλημένων σε δημόσια εκδήλωση Πανεπιστημιακού Τμήματος συνιστά αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε Προέδρου του. Στην δημόσια εκδήλωση επιτιμοποίησης του Μανώλη Γλέζου, την Τετάρτη 10/10/2018 στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσεκλήθησαν όλες οι πολιτικές (πλην του βουλευτή της Χρυσής Αυγής), πολιτειακές, περιφερειακές, εκπαιδευτικές, αστυνομικές, στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές του τόπου. Δεν προσεκλήθη η τρέχουσα δημοτική αρχή της πόλης. Σε πανεπιστημιακό χώρο ελευθερίας της έκφρασης και ειδικότερα σε εκδήλωση απόδοσης τιμής σε έναν αγωνιστή της δημοκρατίας, πεπραγμένα της τρέχουσας δημοτικής αρχής δυστυχώς δεν της επιτρέπουν να χωράει».

Με το γνώριμο ύφος απάντησε εκ νέου η δημοτική αρχή Βόλου, υπενθυμίζοντας τους λόγους που δεν έγινε σε πρώτη φάση επίσημη πρόσκληση: 

«Αναφορικά με τις νέες δηλώσεις του γνωστού Τάκη και την ενημέρωσή του ότι δεν χωρούμε στις εκδηλώσεις του «δημοκρατικού μαγαζιού» του, όπως προφανώς θεωρεί το Πανεπιστήμιο, θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι δεν συμμεριζόμαστε την λύπη του, γι αυτό, αλλά μοιραζόμαστε τη χαρά του. Στην Δημοκρατία, σε όλο τον κόσμο, αποφασίζει ο λαός και όχι ο κάθε Τάκης και εμείς ουδεμία διάθεση έχουμε να συνδιαλεγόμαστε με τέτοιους «δημοκράτες». Εκείνο που μας ανησυχεί είναι η ποιότητα της Παιδείας που η Πολιτεία παρέχει στα παιδιά μας με τους κάθε λογής Τάκηδες, με ή χωρίς… ρόμπες. Αυτά και φυσικά κάθε περαιτέρω διάλογος με τον Τάκη κλείνει εδώ. Ο Βόλος έχει και άλλους… Τάκηδες να μοιράζονται «αγώνες» και «επαναστάσεις» και να απονέμουν, με άκρατη αυτοϊκανοποίηση, τα εύσημα μεταξύ τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλίο με δεσιμο απο ανθρωπινο δέρμα
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ είπε ότι ο Μπούλαντ πήρε το δέρμα...
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Λεωφορείο ΚΤΕΛ
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή
Παρότι τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής Gov.gr Wallet είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή