Νέες ταυτότητες: Δόθηκε παράταση - Τι ισχύει για τους παλιούς κατόχους

Κοινωνία 0

Βίντεο από το "ντου" του Ρουβίκωνα στα γραφεία ου Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Βίντεο από την παρέμβαση της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και του Ρουβίκωνα στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν "τρικάκια" και ανήρτησαν πανό.

Δείτε το βίντεο:

Σε κείμενο των δύο αναρχικών συλλογικοτήτων στο indymedia αναφέρεται:

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κεφάλαιο, μέσω του πολιτικού του προσωπικού, θέτει τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, των από τα κάτω. Κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός έρχεται -με λύπη πάντα (!)- να ανακοινώσει τα νέα βήματα της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στα εργατικά συμφέροντα και τα κοινωνικά κεκτημένα. Κάθε χρόνο υπόσχεται με στόμφο ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία.

Η φετινή ΔΕΘ έχει το άρωμα της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια. Πρόκειται όμως ξεκάθαρα για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα προεκλογικού χαρακτήρα, όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που επίμονα επανέρχεται για να υπενθυμίζει πως οι όροι διαβίωσης της κοινωνικής βάσης συνεχίζουν να δέχονται την επίθεση κράτους και κεφαλαίου.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος είναι μια από τις εργοδοτικές ενώσεις που έχουν πρωτοστατήσει στην επίθεση των αφεντικών ενάντια στην εργατική τάξη. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα Πέμπτη 6/9/2018 αποφασίσαμε να παρέμβουμε στα κεντρικά γραφεία του για να υπενθυμίσουμε πως όσες επικοινωνιακές φανφάρες κι αν επινοήσει το πολιτικό προσωπικό της κυριαρχίας, ο ΣΒΒΕ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας από τους βασικούς ταξικούς μας εχθρούς.

Η ελπίδα της κοινωνικής βάσης βρίσκεται στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Να οργανωθούμε σε πολιτικές συλλογικότητες, ταξικά σωματεία βάσης, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και αντιφασιστικές ομάδες. Παρόλη τη σχετική υποχώρηση των κινημάτων αντίστασης οφείλουμε να αγωνιστούμε για να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αυτοάμυνα κι αντεπίθεση.

Όλοι/ες στην πορεία της ΔΕΘ ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο και τον εθνικισμό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9/2018

18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία