Thumbnail
Τι αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς κατά του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Μυκόνου ζητά να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, σχετικά «με τα φαινόμενα βίας και ανομίας που παρατηρούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Μύκονο». Αποκορύφωμα αυτών των φαινομένων, σημειώνεται, αποτελεί η βίαιη επίθεση κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Ατζαμόγλου σε δημόσιο χώρο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Μυκόνου, της μηνυτήριας αναφοράς έχει προηγηθεί πληθώρα διαβημάτων, αναφορών και συναντήσεων για τα προβλήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της υποστελέχωσης του αστυνομικού τμήματος.

Ζητείται ενίσχυση της δύναμης του Α.Τ. λόγω της παραβατικότητας κατά την τουριστική περίοδο.

Ο δήμαρχος Μυκόνου, αναφέρεται, έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας να ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά η αστυνομική δύναμη του νησιού, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί είναι δυσανάλογος των 150.000 -200.000 Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οπως, επίσης, τονίζεται, ο δήμαρχος γνωστοποιεί δέσμευση του δήμου, ώστε να διασφαλίσει χώρους διαμονής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους επιπλέον αστυνομικούς.

Μετά τη συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Κουκάς ενημέρωσε και τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, από τον οποίον ζήτησε εκ νέου να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στη Μύκονο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παππας
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
Η επίθεση στο Στρασβούργο φέρνει τον ευρωβουλευτή εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και σε κίνδυνο διαγραφής
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
ελστατ
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι νέοι εξοικειώνονται με τη στατιστική επιστήμη και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
παιδιά
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
3.500 αιτήσεις αξιολογήθηκαν για έως 20 συνεδρίες στήριξης παιδιών έως 6 ετών – οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις έως 22 Δεκεμβρίου
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα