Thumbnail
Τι λέει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα της Ηλείας.

Περίπου 30 οχήματα και 90 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα με την συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων προσπαθούν να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, που προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι "η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξή της".

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι δεν απειλούνται, προς το παρόν κατοικημένες περιοχές και ο ίδιος, που βρίσκεται στην περιοχή, είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από τους οποίους έχει ζητήσει περεταίρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος και σε συνδυασμό με την γεωγραφία της περιοχής, αλλά και τις καιρικές συνθήκες δυσχεραίνονται οι προσπάθειες κατάσβεσής της.

Στο μεταξύ μια ακόμη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Γεράκι Αμαλιάδας, η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ήλιδας Κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, "δείχνει να ελέγχεται, αντίθετα με την περιοχή της Δαφνιώτισας όπου είχαμε τέσσερις εστίες φωτιάς να ξεσπούν σχεδόν ταυτόχρονα".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυλή σχολείου
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
Οι γονείς καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας που πλήττει τα δικαιώματα των μαθητών
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
μη κρατικα πανεπιστημια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καταγγέλλει περικοπές σε προσλήψεις, επενδύσεις και έρευνα, ενώ η κυβέρνηση ευνοεί τα ιδιωτικά κολέγια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης