Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στην περιοχή της Δίρφης, που ο αγνοούμενος έκανε ορειβασία, υπήρξε μαρτυρία από κτηνοτρόφο που είπε ότι άκουσε κάποιον να καλεί σε βοήθεια.

Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Κυριακής (15-07-2018) όταν οι συγγενείς του ορειβάτη ενημέρωσαν τις Αρχές ότι ο άνθρωπός τους δεν έχει επιστρέψει. Η αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και η Π.Υ. του νομού κινητοποιήθηκαν άμεσα. Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στην περιοχή της ΔίρφΗς, που ο αγνοούμενος έκανε ορειβασία, υπήρξε μαρτυρία από κτηνοτρόφο που είπε ότι άκουσε κάποιον να καλεί σε βοήθεια.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν και μέλη της της Εθελοντικής Ομάδας Ψαχνών. Μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να προσεγγίσουν τον ορειβάτη, που ήταν σχεδόν στην κορυφή της Δίρφυς, ο οποίος όμως είχε κατάγματα στο πόδι και στο χέρι, με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί.

Έτσι αποφάσισαν να καλέσουν την 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία για να μπορέσουν να μεταφέρουν τον τραυματισμένο ορειβάτη, ηλικίας 43 ετών, από την Αθήνα.

Οι άνδρες της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ έφτασαν στο σημείο και αφου προσέγγισαν τον τραυματισμένο ορειβάτη περίμεναν να ξημερώσει για να τον κατεβάσουν με φορείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο σημείο το βουνό είναι πολύ απόκρημνο και η κατάβαση με τον τραυματία στο φορείο δύσκολη και επικίνδυνη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με επιτυχία, αφου τον 43χρονο ορειβάτη τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Πηγή: lamiareport.gr

(φωτογραφία αρχείου)

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαχείριση στο άγχος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις
Ακούσαμε ποτέ το παιδί;
Πόσο τραγικά ειρωνικό είναι αυτό; Θέλουμε να πείσουμε ένα παιδί δεκαεφτά χρόνων ότι σε αυτή την ηλικία πρέπει να έχει πλάνο για την υπόλοιπη ζωή του.
Ακούσαμε ποτέ το παιδί;
paneladikes_3.jpg
Από την Οδοντιατρική στην Ιατρική: Η προσπάθεια μαθητή που έφερε 19.340 μόρια
Ο απόφοιτος του 1ο ΓΕΛ Πεύκων χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να πετύχει το όνειρό του, αποδεικνύοντας πως η αποτυχία δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος...
Από την Οδοντιατρική στην Ιατρική: Η προσπάθεια μαθητή που έφερε 19.340 μόρια
νίσυρος
Ελλάδα: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί μέσα από τις αξιολογήσεις των τουριστών
Η Ελλάδα εμφανίζεται να υπερτερεί απέναντι σε ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία και η Πορτογαλία.
Ελλάδα: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί μέσα από τις αξιολογήσεις των τουριστών