Thumbnail
Επιχειρηματικό πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ

Προκειμένου να βοηθήσει ανέργους ηλικίας 18-29 ετών που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον επιχειρηματικό στίβο ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών. Με απόφαση του ειδικού γραμματέα διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΚΤ Γιώργου Ιωαννίδη, εντάσσεται στο ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020, το «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων Ανέργων Νέων 18 – 29 Ετών».

Το πρόγραμμα αφορά 3.000 ανέργους ηλικίας 18-29 και έχει σαν αντικείμενο την παροχή καθοδήγηση και διαμόρφωσης των επιχειρηματικών τους ιδεών, ενώ η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, δείχνει την πρόθεση χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ιδεών που θα επιλεχθούν από τον ΟΑΕΔ, αν και ακόμα δεν έχει γίνει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Πως θα δουλέψει αυτό το πρόγραμμα; οι άνεργοι που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό κλάδο, θα πρέπει να υποβάλουν ένα αρχικό επιχειρηματικό πλάνο στο οποίο θα περιγράφουν την ιδέα και τα βήματα της επιχείρησης τους. Από όλες τις ιδέες θα γίνει ένα φιλτράρισμα και μια πρώτη αξιολόγηση, ενώ θα ισχύσουν και διάφορα κριτήρια όπως διάρκεια ανεργίας, συσχέτιση επιχειρηματικής ιδέας με πυλώνες Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης και με ποσόστωση ως προς το φύλο και το εκπαιδευτικό επίπεδο.

Κατόπιν οι επιλεγμένοι άνεργοι θα περάσουν από σεμινάριο συμβουλευτικής ανάληψηςεπιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ και αφού με την βοήθεια τους η ιδέα μετατραπεί σε επιχειρηματικό πλάνο, θα υποβληθεί σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Από εκεί και πέρα οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν από μια ομάδα αξιολογητών και από αυτές θα επιλεγούν οι 3.000 πιο ολοκληρωμένες και ώριμες ιδέες.

Σε αυτούς τους 3.000 που θα επιλεχθούν θα παρασχεθούν υπηρεσίες Coaching με σκοπό την ωρίμανση και την μετατροπή των επιχειρησιακών τους ιδεών και σχεδίων σε βιώσιμα επιχειρηματικά πλάνα. Μετά το τέλος των συνεδριών Coaching οι επίδοξοι νέοι επιχειρηματίες θα υποβάλουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, ενώ αυτό που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι πως ανεξάρτητα από τα αν θα χρηματοδοτηθεί η ιδέα τους ή όχι, όλα τα project θα παρακολουθούνται για τους επόμενους έξι μήνες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
ΔΑΚΕ Αιτωλοακαρνανίας: «Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση σχολικών τμημάτων Αγρινίου»
«Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση σχολικών τμημάτων στο Αγρίνιο», τονίζει η ΔΑΚΕ Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. 
ΔΑΚΕ Αιτωλοακαρνανίας: «Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση σχολικών τμημάτων Αγρινίου»
Τράπεζα της Ελλάδος
ΑΣΕΠ 3Κ/2024: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος

Γνωστοποιείται από το ΑΣΕΠ ότι  απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση...

ΑΣΕΠ 3Κ/2024: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος