Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες - Αναλυτική πρόγνωση
Δείτε που θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να κυλίσει η εβδομάδα που έρχεται σε πολλές περιοχές της χώρας, μέχρι και την Παρασκευή.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ:

Δευτέρα 25-06

Καιρός: στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Τρίτη 26-06

Καιρός: αρχικά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Ανεμοι: στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 27-06

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 28-06

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου, του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα ηπειρωτικά και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή 29-06

Καιρός: στα βορειοανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 30-06

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

σχετικά άρθρα