Νησιωτικές περιοχές έχει πλήξει κατά κύριο λόγο ο «Μίνωας» από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 17/06, όπως φαίνεται στο χάρτη κεραυνικών χτυπημάτων όπως αυτά καταγράφηκαν από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και στον πίνακα των μεγαλύτερων υψών υετού που ακολουθούν. Στη Σκιάθο και την Σκόπελο το ολικό ύψος υετού έφτασε τα 44 χιλιοστά. Για το υπόλοιπο της ημέρας τα φαινόμενα αναμένεται να είναι εντονότερα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων των αστικών κέντρων Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Τη Δευτέρα 18/06 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και πιθανώς να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.
Την Τρίτη 19/06 ο καιρός θα παρουσιάσει παρόμοια χαρακτηριστικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρά και πιθανώς να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Στη Θεσσαλονίκη φαινόμενα αναμένονται καθ’ όλη της διάρκεια του εικοσιτετραώρου ενώ στην Αττική θα περιοριστούν από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.
Πηγή: meteo.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom