Αττική όπως Θεσσαλονίκη; Σε κίνδυνο η υδροδότηση του Λεκανοπεδίου από την απόλυση εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ
Τι καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Για κίνδυνο στην ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση του Λεκανοπεδίου της Αττικής κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, καθώς, όπως καταγγέλλει, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην ομαδική απόλυση 23 εργαζόμενων υδρονομέων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, επικαλούμενη έγγραφο του ΑΣΕΠ, προχώρησε την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018, στην ομαδική απόλυση των 23 υδρονομέων, οι οποίοι όμως είχαν τελεσίδικα δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο, στον οποίο τους είχε παραπέμψει το ίδιο το ΑΣΕΠ). Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στελέχωναν έως και πριν λίγες ημέρες τα τμήματα και τις Υπηρεσίες που είναι υπεύθυνα για την ομαλή υδροδότηση της Αττικής. 

"Με την απόλυσή τους, αντί να θωρακίζεται το δίκτυο ύδρευσης, αυτό οδηγείται προς πλήρη αποστελέχωση και διάλυση, με προφανή σκοπιμότητα τη δημιουργία καταστάσεων τύπου Θεσσαλονίκης που θα χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των νερών της Αττικής", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Ακόμη, αναφέρεται: "Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνουν μέγιστη ευθύνη έναντι των υδροδοτούμενων πολιτών της Αττικής. Ειδικότερα με την έναρξη του θέρους, κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και εν μέσω τουριστικής περιόδου."

Κατά συνέπεια, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ "καλεί την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση τοποθετώντας οριστικά στο τακτικό προσωπικό τους 23 εργαζόμενους, ως ελάχιστη προϋπόθεση διασφάλισης ποιοτικών υπηρεσιών ύδρευσης στους υδροδοτούμενους της Αττικής."

σχετικά άρθρα