Thumbnail
Παραδοσιακή συνταγή

Μια παραδοσιακή συνταγή, που απολαμβάνουμε όλο το χρόνο! Από τις πλέον αγαπημένες γεύσεις, μαγειρεύεται με πάρα πολλούς τρόπους.

Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει το μυστικό της για το πως να δίνει στα σουτζουκάκια μια δική της ξεχωριστή γεύση.

Τι ξεχωρίζει όμως τα σμυρναίικα σουτζουκάκια από οποιαδήποτε αντίστοιχη συνταγή…Φυσικά τα μπαχαρικά, άν τα σουτζουκάκια δεν περιέχουν κύμινο και λίγη κανέλα, δεν είναι σουτζουκάκια σμυρναίικα! (Οπως επίσης το καλό ξύδι και το λίγο κόκκινο κρασί)

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια.

700γρ κιμά (ανάμεικτος)

3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,  βουτηγμένες  σε λίγο κρασί κατά προτίμηση κόκκινο

2 αυγά

1 φλυτζ.τσαγ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουτ.σούπας ξύδι

1 κουτ.γλυκού κύμινο

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ.γλυκού ζάχαρη

Λίγη κανέλα  για το πλάσιμο και για τη σάλτσα

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Σάλτσα:

4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες(

2 κρεμμύδια τριμμένα

1 κουτ.γλυκού ζάχαρη

 3-4 κόκκους μπαχάρι

λάδι, αλάτι (κατά βούληση)

λίγο κύμινο (1/2 κουτ.γλυκού)

λίγο κόκκινο κρασάκι και σκόρδο κατά βούληση!!!

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τον κιμά (αφού ενώσουμε καλά τα υλικά με τους κιμάδες, να αφήσουμε το μείγμα να σταθεί, τουλάχιστον για 1 ώρα  για να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις.)  και πλάθουμε τα σουτζουκάκια βουτώντας τα χέρια σε κρασί ή ξύδι και τα τηγανίζουμε.

Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα!

Στο φούρνο έχουμε βάλει σε ένα ταψί τη ντομάτα ,το κρεμμύδι, λίγο από το λάδι που τα τηγανίσαμε ,λίγο κόκκινο κρασάκι,λίγο κύμινο, το σκόρδο, την κανέλα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το μπαχάρι να βράσει.Τα σουτζουκάκια τα βάζουμε στο ταψί της σάλτσας που ήδη είναι καυτή και έτσι δεν σκάνε. Φροντίζουμε  κάθε τόσο να ανοίγουμε το φούρνο και να τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να δέσουν .Έτσι γίνονται ζουμερά.(Ολη η διαδικασία μπορεί να γίνει και στην κατσαρόλα εάν θέλετε)

Μυστικά:

-Οχι κρεμμύδι στον κιμά!

-Η σάλτσα να δέσει!

Αποτέλεσμα εικόνας

Σερβίρονται με ρύζι , αλλά και με τηγανιτές πατάτες, ή χυλοπίτες, ή πουρέ,

Καλή επιτυχία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

RSO Photo
Απογείωσε την καριέρα σου. Γίνε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στην NN Hellas
Σκέφτεσαι μια νέα αρχή στον επαγγελματικό σου δρόμο; Αν αναζητάς έναν τομέα που συνδυάζει ευελιξία, διαπροσωπικές σχέσεις και επαγγελματική ανάπτυξη,...
Απογείωσε την καριέρα σου. Γίνε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στην NN Hellas
νομικη1
Νεα διάκριση για τη Νομική ΕΚΠΑ: Δεύτερη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Προσφυγικού Δικαίου 2024
Ο Διαγωνισμός ασχολείται με τις πιο επίκαιρες ερωτήσεις που σχετίζονται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το διεθνές προσφυγικό, με βάση...
Νεα διάκριση για τη Νομική ΕΚΠΑ: Δεύτερη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Προσφυγικού Δικαίου 2024
ypourgeio paideias
Πρότυπα - Πειραματικά σχολεία: Άνοιξε η πρόσκληση για τον χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων
Πρόσκληση για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για τον χαρακτηρισμό δημοσίων σχολικών μονάδων ως Προτύπων ή Πειραματικών Σχολείων
Πρότυπα - Πειραματικά σχολεία: Άνοιξε η πρόσκληση για τον χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων
metaptixiako.jpg
Μεταπτυχιακό της Σορβόννης στη Θράκη – Ακριτικά ΑΕΙ στον δρόμο της διεθνοποίησης
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Δυτικής Μακεδονίας και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) στην...
Μεταπτυχιακό της Σορβόννης στη Θράκη – Ακριτικά ΑΕΙ στον δρόμο της διεθνοποίησης