Thumbnail
Κέρκυρα

Σε 16 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και με δικαίωμα έφεσης καταδικάστηκε για τις τρεις  από τις έξι συνολικά κατηγορίες ο κάτοικος – μέλος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου. Όπως είναι γνωστό, είχε εμπλακεί στην υπόθεση της 20ης Μαΐου που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του ιδίου με τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς και του Δημάρχου Κ. Νικολούζου και του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Σπ. Ασπιώτη.

Τον βάρυναν αρκετές κατηγορίες, ως απόρροια της μήνυσης εις βάρος του από τον Δήμαρχο Κέρκυρας  και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας.
Ειδικότερα, οι κατηγορίες αφορούσαν εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή, απόπειρα σωματικής βλάβης, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία.
Συγκεκριμένα καταδικάστηκε για εξύβριση, απειλή και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας οι οποίες σύμφωνα με το δικαστήριο έγιναν εξ ανάγκης και όχι από δόλο.
Αθωώθηκε για την διαταραχή οικιακής ειρήνης, για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης και για απόπειρα παράνομης βίας. 16 μήνες φυλακή με αναστολή στον κάτοικο Τεμπλονίου μετά τη μήνυση του δήμου
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο κάτοικος του Τεμπλονίου κρίθηκε αθώος για πράξεις που σχετίζονται με την αποτροπή υποβάθμισης του περιβάλλοντος για τις οποίες άλλωστε κρίθηκαν ένοχοι την περασμένη εβδομάδα Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος.
Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή Νικολούζου ακολουθεί έναν ολισθηρό, αντιδημοκρατικό κατήφορο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται. Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει οδηγήσει η πολιτική της για τα σκουπίδια δείχνει το πιο αποκρουστικό πρόσωπο που θυμίζει τις πιο μαύρες περιόδους στην Ελλάδα. Η αντιμετώπιση των κατοίκων της Μέσης, του Τεμπλονίου, της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας και όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στους παράνομους και ακατάλληλους ΧΥΤΑ, ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού.  Προσβάλλει, συκοφαντεί, τρομοκρατεί, οδηγεί στα δικαστήρια, όσους αγωνίζονται.
Σε αυτή την κατεύθυνση οι κλήσεις κατοίκων της Λευκίμμης ομαδικά στην Ασφάλεια Όσοι μέχρι χθες θεωρούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο ήταν στην αντιπολίτευση αγωνιστές, σήμερα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους τοπικούς άρχοντες, σήμερα σύρονται στην ασφάλεια και στα δικαστήρια σαν κοινοί εγκληματίες.
Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση χέρι – χέρι βαδίζουν τον δρόμο της ποινικοποίησης των αγώνων, της ωμής καταστολής και τρομοκρατίας  και προοιωνίζονται ακόμα χειρότερες μέρες με τα κοινωνικά προβλήματα και ειδικότερα το πρόβλημα των σκουπιδιών να οξύνεται βαδίζοντας σε μετωπική σύγκρουση με τους κατοίκους της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας.

 
Πηγή: argyrades.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οραση
Όταν η δημιουργία των μαθητών του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου φτάνει μέχρι το Υπουργείο Παιδείας
«Μέσα από το ντοκιμαντέρ, οι μαθητές/τριες προσεγγίζουν ζητήματα που σχετίζονται με την κοινωνία, την αποδοχή και τη συμπερίληψη, φωτίζοντάς τα με...
Όταν η δημιουργία των μαθητών του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου φτάνει μέχρι το Υπουργείο Παιδείας
pencil-968952_960_720.jpg
ΚΥΣΔΙΠ: Στο τραπέζι μεταθέσεις, προαγωγές και άδειες προσωπικού στην αυριανή συνεδρίαση
Εξετάζονται κρίσιμα υπηρεσιακά ζητήματα διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας
ΚΥΣΔΙΠ: Στο τραπέζι μεταθέσεις, προαγωγές και άδειες προσωπικού στην αυριανή συνεδρίαση
παδα
ΠΑΔΑ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στο εθνικό σχέδιο για την αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας
Υπουργείο Πολιτισμού και ΠΑΔΑ: Στρατηγική συμμαχία για τον επαναπροσδιορισμό της παράδοσης
ΠΑΔΑ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στο εθνικό σχέδιο για την αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας