Thumbnail
Αναλυτικά

Την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του ενός από τα τέσσερα πρόσωπα, που συνελήφθησαν για τη διπλή δολοφονία της 19ης Απριλίου του ζεύγους Χατζηγεωργίου, στον Στρόβολο, αποφάσισε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Πρόκειται για τον 22χρονο, που σύμφωνα με την Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που μετέβη στην οικία των θυμάτων με τον 33χρονο ύποπτο και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εισήλθε στο σπίτι, ότι δηλαδή μπήκε από την κουζίνα, αφού του άνοιξε ο 33χρονος ύποπτος και ακολούθως ότι ανέβηκε μαζί του στο δωμάτιο των θυμάτων, όπου αντίκρισε τα θύματα, που ήταν ήδη νεκρά.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση τελούν επίσης υπό κράτηση ο 33χρονος, που παραδέχτηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε γραπτή κατάθεσή του ότι σκότωσε τα δύο θύματα, ο ετεροθαλής αδερφός του 33χρονου και η 21χρονη συμβία του 33χρονου.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση που αφορά στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή, της εισόδου στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής και της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και το αδίκημα της αυτουργίας.

Στο δικαστήριο ο 22χρονος παρουσιάστηκε με δύο συνήγορους υπεράσπισης, ενώ παρούσα στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν και η μητέρα του.

Η διαδικασία άρχισε με την εξιστόρηση των γεγονότων από τον επικεφαλής της ανακριτικής  ομάδας,  Κουμέτο  Κουμέτου. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο κ. Κουμέτου ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι μπήκε στην κουζίνα της οικίας το μοιραίο βράδυ όταν του άνοιξε ο 33χρονος.

Ο κ. Κουμέτου ανέφερε επίσης πως τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή της η 21χρονη σε σχέση με τον 33χρονο συμβίο της τα έχει καταγράψει η ίδια σε ημερολόγιο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα στην οικία του 22χρονου εντοπίστηκαν μετά από υπόδειξη του ίδιου του υπόπτου τα παπούτσια που φορούσε το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού. Σύμφωνα με τον κ. Κουμέτου ο 22χρονος ανέφερε πως νομίζει ότι είναι εκείνα που φορούσε το βράδυ του φόνου.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουμέτου, ο 22χρονος ύποπτος ανέφερε στην Αστυνομία ότι τα ρούχα που φορούσε τα πέταξε σε κάλαθο στο πάρκου του Αγίου Δημητρίου. Ωστόσο ο εντοπισμός των ρούχων δεν κατέστη δυνατός.

Μέσα σε μια μοτοσυκλέτα έκρυψε τα παπούτσια και το σάλι που φορούσε ο 22χρονος ύποπτος το βράδυ του στυγερού εγκλήματος στο Στρόβολο, ενώ τα ρούχα τα είχε πετάξει σε κάλαθο σκουπιδιών στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου και δεν έχουν εντοπιστεί. 

Ο ύποπτος υπέδειξε επίσης στην Αστυνομία το σημείο από το οποίο παρακολουθούσαν το σπίτι των θυμάτων.

Ο κ. Κουμέτου ανέφερε στο δικαστήριο πως σε δεύτερη κατάθεσή του ο 22χρονος προέβαλε νέους ισχυρισμούς ως προς την αρχική του θέση.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί το πορτοφόλι του θύματος.

Κατά τη διαδικασία στο δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης του 22χρονου ρώτησε τον ανακριτή της υπόθεσης αν είναι αλήθεια ότι έλαβε νομική συμβουλή για να συνεργαστεί με την Αστυνομία. Ο ανακριτής απάντησε: «Αυτό δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι πριν την πρόσληψη δικηγόρου ήταν συνεργάσιμος και μετά σταμάτησε να συνεργάζεται». Ο συνήγορος επέμεινε στην ερώτησή του, λέγοντας «ειναι ή όχι αλήθεια ότι απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της Αστυνομίας» για να λάβει απάντηση από τον κ. Κουμέτου ότι «απαντώ δεν σημαίνει ότι συνεργάζομαι».

Σημειώνται ότι η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 22χρονου.

Πηγή: philenews

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατερίνα Νοτοπούλου
ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή ερώτηση για την αφόρητη διοικητική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών
Me πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου o ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή την αφόρητη διοικητική επιβάρυνση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών
ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή ερώτηση για την αφόρητη διοικητική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών
patronprolipsi.JPG
Το Πανεπιστήμιο Πατρών έδωσε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ενημέρωσης στην κινητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στη διοργάνωση Pink the City 2025
Το Πανεπιστήμιο Πατρών έδωσε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ενημέρωσης στην κινητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στη διοργάνωση Pink...
Το Πανεπιστήμιο Πατρών έδωσε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ενημέρωσης στην κινητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στη διοργάνωση Pink the City 2025
Αυγενάκης
Προκλητικός Αυγενάκης: «Εγώ δεν κατηγορούμαι καν» – «Έδωσε» για όλα τον Σημανδράκο στην Εξεταστική
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι γνώριζε τον «Φραπέ», αλλά δήλωσε πως δεν έχει καμία εμπλοκή – «Όλα έγιναν απολύτως νόμιμα επί...
Προκλητικός Αυγενάκης: «Εγώ δεν κατηγορούμαι καν» – «Έδωσε» για όλα τον Σημανδράκο στην Εξεταστική
Μετακινήσεις εκπαιδευτικών
Ικαρία: Συγχωνεύουν τμήμα - Μετακινούν εκπαιδευτικό 30 χιλιόμετρα
Συγχωνεύουν τμήμα και ζητούν από εκπαιδευτικό που έχει νοικιάσει σπίτι στις Ράχες να μετακινηθεί σε χωριό που απέχει περισσότερο από μία ώρα
Ικαρία: Συγχωνεύουν τμήμα - Μετακινούν εκπαιδευτικό 30 χιλιόμετρα