Thumbnail
Χωρίς αναστολή, αλλά με δικαίωμα εξαγοράς

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, χωρίς αναστολή αλλά με δικαίωμα εξαγοράς, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ως δράστης της επίθεσης που είχε δεχθεί από τρία άτομα ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στον προαύλιο χώρο του Πάντειου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο νεαρός κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα των τριών που είχε εξυβρίσει και χτυπήσει τον καθηγητή, υποστηρίζοντας ότι έχει εμπλακεί στην υπόθεση εξαιτίας της μηχανής του που βρέθηκε στο σημείο, την οποία όμως, εκείνη την ημέρα είχε δανείσει στον συγκάτοικό του. Σημειώνεται ότι ο συγκάτοικος έχει ήδη καταδικαστεί για την επίθεση στον καθηγητή σε 12μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή. Ο τρίτος δράστης παραμένει άγνωστος.

Σήμερα, στο δικαστήριο ο καθηγητής αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως εκείνον που τον χτύπησε με ένα σπρέι που κρατούσε και επανέλαβε ότι και οι τρεις δράστες τον χτύπησαν με κλωτσιές στο κεφάλι.

Ο κ. Συρίγος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αφορμή για το περιστατικό ήταν η αντίδρασή του, όταν είδε έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. «Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε "τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;". Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα. Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι» κατέθεσε ο καθηγητής.

Στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την καταδίκη με αναστολή του κατηγορούμενου. Ωστόσο, ο πρόεδρος αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή, επικαλούμενος «τις ιδιαίτερες συνθήκες της υπόθεσης και τη φύση του κατηγορούμενου» δίνοντας μόνο δικαίωμα εξαγοράς της ποινής προς 5 ευρώ ημερησίως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κολωνος
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)
«Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν»
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)