Thumbnail
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το sdna

Mετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν για πολύ μεγάλο διάστημα και δύο αποτυχημένες προσπάθειες αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής, οι “πράσινοι” κατάφεραν να πάρουν από τη Λίγκα σωσίβιο παραμονής. Μπορεί στο πρώτο Δ.Σ. να μην πήρε τους ψήφους που χρειαζόταν και η δεύτερη να ακυρώθηκε με... τεχνητό τρόπο, η τρίτη προσπάθεια του Παναθηναϊκού όμως για να γλιτώσει την πιο μαύρη σελίδα στα 110 χρόνια της ιστορίας του ήταν και η φαρμακερή. 

Το Τριφύλλι χρειαζόταν τη θετική ψήφο για αλλαγή της ποινής από τα 2/3 των ομάδων που θα έδιναν το “παρών” στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA κατάφερε να πάρει το “πράσινο” φως από τη Superleague. 

Συγκεκριμένα υπέρ της αλλαγής του υποβιβασμού ψήφισαν οι 11/15 ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ λόγω της θέσης που είχε εκφράσει σε ανάλογη περίπτωση πέρυσι, δεν μπορούσε φέτος να αλλάξει στάση, ωστόσο μία ομάδα από το γκρουπ επιρροής του δεν εμφανίστηκε στην ψηφοφορία κι αυτή είναι η Κέρκυρα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία χείρα βοηθείας σε καθοριστική στιγμή για την ιστορία του Τριφυλλιού. 

Οι άλλες τρεις ομάδες που ψήφισαν αρνητικά στην αλλαγή της ποινής, εκτός από τους Θεσσαλονικείς, είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς, ενώ απούσα ήταν η ΕΠΟ, που εξ αρχής προσπαθούσε να βρει μία λύση σωτηρίας για το Τριφύλλι. 

Για να εξασφαλίσει βέβαια ο Παναθηναϊκός τη θετική ψήφο των έντεκα (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), χρειάστηκαν αρκετές διαβουλεύσεις, προσωπικές επαφές του Γιάννη Αλαφούζου και ραντεβού με τους τηλεοπτικά άστεγους. Αυτή η κίνηση λειτούργησε ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς κατάφερε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, παίρνοντας επιπλέον ψήφους από ομάδες που δεν έδειχναν προηγουμένως διατεθειμένες να ψηφίσουν την αλλαγή της ποινής. 

Πηγή: sdna

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εφκα
Συντάξεις στο Δημόσιο: Νωρίτερη έξοδος με διαδοχική ασφάλιση – Ποιοι θεμελιώνουν δικαίωμα από τα 52
Νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ «ξεκλειδώνει» χαμηλότερα ηλικιακά όρια για δημοσίους υπαλλήλους με χρόνο ασφάλισης σε περισσότερα ταμεία.
Συντάξεις στο Δημόσιο: Νωρίτερη έξοδος με διαδοχική ασφάλιση – Ποιοι θεμελιώνουν δικαίωμα από τα 52
τυριά
Το ελληνικό τυρί που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου για το 2025/26
Το γεγονός ότι κατατάχθηκε από το Taste Atlas ως «καλύτερο τυρί στον κόσμο» για το 2025/26 έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ελληνικής...
Το ελληνικό τυρί που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου για το 2025/26
ekpaideutikoi
Ποιοι εκπαιδευτικοί από 1/1/2026 δικαιούνται 2 επιπλέον Μισθολογικά Κλιμάκια
Αλλαγές στο μισθολόγιο από 1η Ιανουαρίου 2026 – Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν δύο μισθολογικά κλιμάκια
Ποιοι εκπαιδευτικοί από 1/1/2026 δικαιούνται 2 επιπλέον Μισθολογικά Κλιμάκια