Thumbnail
Κάλεσμα από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες

Το Σάββατο 17 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου, και της φτώχειας την ώρα που στον πλανήτη βαρύνουν οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το χωρίς τέλος δράμα του ξεριζωμού, η εκμετάλλευση, ο κατατρεγμός, η στέρηση στο δικαίωμα προστασίας των προσφύγων, η άνοδος της φασιστικής απειλής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετράμε πάνω από 60.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη χώρα και τραγικό πολλαπλασιασμό των πνιγμών στη Μεσόγειο με πάνω από 5.000 καταγραμμένους νεκρούς το 2016-2017 στην ανοιχτή θάλασσα ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία. Επανέρχεται η φρίκη των σκλαβοπάζαρων με χρηματοδότηση της Ε.Ε., στη Λιβύη έργο της ίδιας πολιτικής “αποτροπής” που εφαρμόζουν Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο. Γεγονότα που χρειάζεται να σημάνουν συναγερμό για όλους μας.

Αντιστεκόμαστε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης, των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες και των ανοικτών για τους «επενδυτές» και τα διεθνή τράστ τα οποία χρειάζονται τα πλοία του ΝΑΤΟ για την «αποτροπή» των προσφύγων που ζητούν σωτηρία. 

Δεν ανεχόμαστε οι ζωές των εγκλωβισμένων προσφύγων στα νησιά και στην ενδοχώρα να βρίσκονται και αυτό το χειμώνα σε κίνδυνο. Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γ. Μουζάλα, πως δεν μπορούν να αποκλειστούν νέοι θάνατοι από το κρύο, πρέπει να κινητοποιήσουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, με στόχο τη μετεγκατάστασή τους από τα hot-spot του Αιγαίου και τα άθλια προσφυγικά στρατόπεδα της ενδοχώρας σε διαμερίσματα με ανθρώπινες συνθήκες και πλήρη δικαιώματα στη μόρφωση, την περίθαλψη, τη δουλειά. 

Καταδικάζουμε τις λύσεις στο λεγόμενο Μακεδονικό, οι οποίες αποτελούν προσπάθεια των Αμερικανονατοικών να παγιώσουν την πολιτική-στρατιωτική παρουσία τους στα Βαλκάνια, ενώ δημιουργούν το έδαφος για την ανάπτυξη του αλυτρωτισμού και του σοβινισμού. Το εθνικιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη άνοιξε τη πόρτα στην ακροδεξιά και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που πυρπόλησαν το κτίριο της κατάληψης Libertatia με την κάλυψη της Αστυνομίας, επιτέθηκαν στο θέατρο «Εμπρός» και προσπάθησαν να εξαπολύσουν τάγματα εφόδου στο κέντρο της Αθήνας. Καταδικάζουμε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης που ταυτίζονται με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εμπλέκοντας τη χώρα μας στους τυχοδιωκτισμούς τους κι εφαρμόζοντας με συνέπεια την πολιτική του θεσμικού ρατσισμού στο εσωτερικό συμβάλλει στο να γίνονται αποδεκτά τα πιο επιθετικά επιχειρήματα της ακροδεξιάς ενώ δεν χάνει την αφορμή να στρέψει τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στο κίνημα. 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εντείνουν την ανησυχία για συνέχιση των πολέμων, νέους ξεριζωμένους ανθρώπους, νέα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ένα αντιπολεμικό, αντιϊμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα.

Λέμε όχι στις ασκούμενες πολιτικές των οικονομικά ισχυρών που φέρνουν φτωχοποίηση και εξαθλίωση! Έτσι ανεβαίνει η φασιστική, εθνικιστική, ρατσιστική, σκοταδιστική επιρροή από τις ΗΠΑ μέχρι την καρδιά της Ευρώπης και τις χώρες της Ανατολής!

Απέναντι στις ανοικτές ή συγκαλυμμένες πολιτικές του ρατσισμού, της φτώχειας, των διακρίσεων, της ανοχής στο φασισμό από όπου και να προέρχονται κράτος, κυβέρνηση, κόμματα, δημοτικές αρχές, αντιτάσσουμε τον κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων για:

Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης

Ελευθερία εισόδου και μετακίνησης, άσυλο, χαρτιά, ίσα δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστες. Να σταματήσουν οι απελάσεις, επαναπροωθήσεις, εγκλεισμοί των προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά για όλους. 

Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία με τάξεις υποδοχής. Πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των προσφύγων.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία μας.

Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να φύγει η Frontex.

Παλεύουμε ενωμένοι με αλληλεγγύη εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και μεγαλύτεροι, πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα κοινό μέτωπο για να αντισταθούμε στη μνημονιακή φτώχεια, τον πόλεμο, το ρατσισμό, τις διακρίσεις, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και καλύτερη ζωή για όλους.

Στις 17 Μάρτη καλούμε σε συμμετοχή των Σερραίων πολιτών, των συλλογικοτήτων, σωματείων και φορέων της πόλης στη συναυλία που διοργανώνουμε στην πλατεία Κρονίου στις 11:00 πμ. 

Στη συναυλία συμμετέχει μουσικό και χορευτικό σχήμα προσφύγων του καταυλισμού καθώς και ο Λευτέρης Καρτιτζόγλου με τον Μάριο Τσομπανίδη και τη Βασιλική Δαλίσκα.
 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sholiki_ekdromi.jpg
Οι σχολικές εκδρομές δεν είναι πάντοτε "εκδρομή" και πάντως όχι για όλους...
«Το υψηλό κόστος συμμετοχής είναι παράγοντας αποκλεισμού των πιο αδύναμων οικονομικά μαθητών οι οποίοι όμως έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη...
Οι σχολικές εκδρομές δεν είναι πάντοτε "εκδρομή" και πάντως όχι για όλους...