Thumbnail
Ιμια

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στα Ιμια  όταν το τουρκικό πλοίο εμβόλισε το σκάφος του Λιμενικού «Γαύδος»,  περιέγραψε μέλος του ελληνικού πληρώματος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του καναλιού «Ε», το μέλος του πληρώματος ανέφερε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα σε απόσταση περίπου ενός μιλίου από τα Ίμια.

«Ήμασταν περιπολία στο ένα μίλι. Στο ρελαντί. Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας. Είχαμε εντολή για διακριτική παρακολούθηση. Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα 'έκοβαν' ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή όπως κάνουν συχνά.

Όμως αυτή τη φορά δεν έκοβαν, ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Μας είχαν κεντράρει. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα ήταν στη γέφυρα και την υπερκατασκευή. Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: «Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Απομακρυνθείτε!» Τουλάχιστον 5 φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει».

Ο κυβερνήτης του ελληνικού πλοίου φωνάζει: «Πρόσω όλα! Πάσει δυνάμει!». Τότε το 100 μέτρων βαρύ σιδερένιο σκαρί της τουρκικής ακτοφυλακής έπεσε με δύναμη πάνω στο πλωτό του λιμενικού. Ο κυβερνήτης δίνει αμέσως διαταγή. «Στο μηχανοστάσιο γρήγορα! Δείτε αν βάζουμε νερά».

«Μας βρήκε στα αριστερά. Ξήλωσε όλο το κατάστρωμα… Μας ρώτησαν αν μπορούμε να πλεύσουμε μέχρι τη Λέρο, απαντήσαμε θετικά και στην συνέχεια αποχωρήσαμε από το σημείο. Ήταν και το 060 στην περιοχή αλλά ήθελαν να χτυπήσουν το μεγάλο… Ήθελαν νεκρούς! Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά» περιέγραψε το μέλος του πληρώματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sleeping.jpg
Μεσημεριανός ύπνος και υγεία: Νέα μελέτη τον συνδέει με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας
Η πιο σημαντική διαπίστωση της μελέτης ήταν πως ο παρατεταμένος και ακανόνιστος ύπνος γύρω στο μεσημέρι συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο...
Μεσημεριανός ύπνος και υγεία: Νέα μελέτη τον συνδέει με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας
ψευδαίσθηση
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρες τον βάτραχο σε 7 δευτερόλεπτα – Μόνο για τους Σέρλοκ Χολμς!
Ανακάλυψε αν έχεις την παρατηρητικότητα και τις γνωστικές ικανότητες να λύσεις αυτήν την πρόκληση σε χρόνο ρεκόρ
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρες τον βάτραχο σε 7 δευτερόλεπτα – Μόνο για τους Σέρλοκ Χολμς!