Thumbnail
Αλλάζει το δίκτυο μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά

Προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο των συγκοινωνιών και της εξυπηρέτησης των περιοχών ευρύτερα του Πειραιά, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην αναδιοργάνωση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τις περιοχές της Ευγένειας και Χαραυγής του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας με τον Πειραιά.

H αναδιοργάνωση γίνεται για την αποφυγή του επιβαρυμένου κυκλοφοριακά οδικού άξονα της Ακτής Μιαούλη στο Δήμο Πειραιά και για να υπάρξει σημαντική μείωση του χρόνου διέλευσης από τις στάσεις των περιοχών Ευγένειας - Χαραυγής προς τον Πειραιά.

Νέα αφετηρία γραμμών 832, 833

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, η αφετηρία των γραμμών 832 και 833 μεταφέρεται στην Ευγένεια, παραπλεύρως του νεκροταφείου Αναστάσεως και οι λεωφ. γραμμές θα συνδέουν την Ευγένεια και τη Χαραυγή, η μεν 832 με το ΙΚΑ Δραπετσώνας και τον Πειραιά και η δε 833 με τον Πειραιά.

Τα δρομολόγια θα είναι κυκλικά, με αναστροφή στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η λεωφορειακή γραμμή 875 θα απορροφηθεί από την 832 και η εξυπηρέτηση του Νέου Μώλου Δραπετσώνας θα γίνεται μέσω της λεωφορειακής γραμμής 859, η οποία επεκτείνει τη διαδρομή της μετά την Δραπετσώνα έως το Νέο Μώλο.

Συνοπτικά η ονομασία και η διαδρομή των νέων γραμμών είναι η ακόλουθη:

832 ΕΥΓΕΝΕΙΑ-ΧΑΡΑΥΓΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α’

Αφετηρία (25 Μαρτίου & Χρ. Σμύρνης)- Ευγένεια- Χαραυγή- ΙΚΑ Δραπετσώνας- Πειραιάς (μέσω οδού Σωκράτους)- αναστροφή στην πλ. Καραϊσκάκη- επιστροφή μέσω οδού Αναπαύσεως- Χαραυγή– Ευγένεια- αφετηρία.

833 ΕΥΓΕΝΕΙΑ-ΧΑΡΑΥΓΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α’

Αφετηρία (25 Μαρτίου & Χρ. Σμύρνης)- Ευγένεια- Χαραυγή- Πειραιάς (μέσω οδού Μεγ. Αλεξάνδρου- αναστροφή στην πλ. Καραϊσκάκη- επιστροφή μέσω οδού Σαλαμίνος- Χαραυγή- αφετηρία.

859 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ-ΝΕΟΣ ΜΩΛΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Αφετηρία- Ακτή Μιαούλη- Ακτή Βασιλειάδη- Δραπετσώνα- ΙΚΑ Δραπετσώνας- Νέος Μώλος Δραπετσώνας- Δραπετσώνα- Ακτή Βασιλειάδη- Ακτή Μιαούλη-αφετηρία.

Η σύνδεση της Ευγένειας-Χαραυγής με τον Νέο Μώλο Δραπετσώνας θα γίνεται μέσω μετεπιβίβασης στην λεωφ. γραμμή 859 στη στάση ΤΣΙΜΕΝΤΑ επί της οδού Μιχαληνού.

Η σύνδεση της περιοχής ΟΛΠ του Δήμου Πειραιά με την Ευγένεια- Χαραυγή θα γίνεται μέσω μετεπιβίβασης από τις γραμμές που διέρχονται την Ακτή Μιαούλη στη στάση ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ επί της Ακτής Καλλιμασιώτη.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το 11185 ή την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, όπου έχει αναρτηθεί αναλυτικό ενημερωτικό υλικό (χάρτες και πίνακες).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί
Σφοδρή διαμαρτυρία πολυτέκνων για την απουσία δημογραφικής μέριμνας στις προσλήψεις εκπαιδευτικών
Η Συνομοσπονδία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει τον «νόμο Γαβρόγλου», αγνοώντας τις...
Σφοδρή διαμαρτυρία πολυτέκνων για την απουσία δημογραφικής μέριμνας στις προσλήψεις εκπαιδευτικών
ryanair.jpg
«Απογειώνεται» από Θεσσαλονίκη η Ryanair – Σκιά στις πτήσεις και στον τουρισμό
Οριστική αποχώρηση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σχεδιάζει η εταιρεία – Ανησυχία για συνδέσεις, οικονομία και εργαζομένους
«Απογειώνεται» από Θεσσαλονίκη η Ryanair – Σκιά στις πτήσεις και στον τουρισμό
agiasmos.jpg
Ταχύτερα και πλήρως ψηφιακά οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού - Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για 69.895 μαθητές
Πρόωρη «πρεμιέρα» για τη νέα σχολική χρονιά: Ολοκληρώθηκαν οι κατανομές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Ταχύτερα και πλήρως ψηφιακά οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού - Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για 69.895 μαθητές
δημοτικο
To 3o Δημ. Σχολείο Παλλήνης στο Δημοτικό Φολέγανδου - «Κανένα μικρό σχολείο μόνο του»
Επίσκεψη και Δράσεις Εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης στο Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου
To 3o Δημ. Σχολείο Παλλήνης στο Δημοτικό Φολέγανδου - «Κανένα μικρό σχολείο μόνο του»