Thumbnail
Αναλυτικά

Ανακοίνωση σχετικά με τη μόλυνση δεξαμενής που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την πόλη της Θεσσαλονίκης και την επακόλουθη παρέμβαση εισαγγελέα εξέδωσε η ΕΥΑΘ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν έχουν αλλοιωθεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού, ενώ οι μέχρι τώρα μετρήσεις δείχνουν ότι όλα βρίσκονται εντός ορίων.

Πάντως, δείγματα θα συνεχίσουν να λαμβάνονται και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ θα συνεχιστούν και οι αυτοψίες στη διώρυγα του Αλιάκμονα από αρμόδια κλιμάκια της ΕΥΑΘ και της Περιφέρειας.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ:

Καμία αλλαγή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού της Θεσσαλονίκης δεν έχει παρατηρηθεί μετά τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο νερό του Αλιάκμονα που τροφοδοτεί την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού, γεγονός που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση με πρωτοβουλία της ίδιας της ΕΥΑΘ. 

Ήδη από χτες ενημερώθηκαν άμεσα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η ΔΕΗ και ο Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Πεδιάδων Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά. 

Με απόφαση εισαγγελέα κλιμάκια της ΕΥΑΘ και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας διενεργούν δειγματοληψίες κατά μήκος της διώρυγας του Αλιάκμονα και μέχρι την τροφοδοσία από τα φράγματα της ΔΕΗ, ώστε να διαπιστωθούν οι πηγές ρύπανσης. 

Οι μέχρι τώρα μετρήσεις στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης είναι σύμφωνες με όλα τα εκ του νόμου όρια στις μετρήσιμες παραμέτρους για το πόσιμο νερό.

Παρ’ όλα αυτά, δείγματα θα συνεχίσουν να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από την είσοδο της εγκατάστασης και κυρίως στην έξοδό της προς το δίκτυο υδροδότησης της πόλης, ενώ θα συνεχιστούν και οι αυτοψίες στη διώρυγα του Αλιάκμονα από αρμόδια κλιμάκια της ΕΥΑΘ και της Περιφέρειας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Σ.Δ.Ε.: Διορθωτική απόφαση για τη μοριοδότηση Συμβούλων Ψυχολόγων – Τι αλλάζει στα μόρια
Αλλαγή στη μοριοδότηση των Συμβούλων Ψυχολόγων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) – Δείτε τι διορθώθηκε και πώς επηρεάζονται οι υποψήφιοι.
Σ.Δ.Ε.: Διορθωτική απόφαση για τη μοριοδότηση Συμβούλων Ψυχολόγων – Τι αλλάζει στα μόρια
βιασμός 14χρονης
Πειραιάς: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό 14χρονης
Βαρύτατες κατηγορίες για δύο ενήλικους – Αναζητούνται πληροφορίες για πιθανή εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις
Πειραιάς: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό 14χρονης
πυροσβέστης
Μεγάλη φωτιά στο Λάχι Λακωνίας – Ενεργοποίηση του 112 για προειδοποίηση στους κατοίκους
Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λάχι Λακωνίας – Επιχειρούν 66 πυροσβέστες, 6 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα – Ενεργοποιήθηκε το 112 για προειδοποίηση στους κατοίκους
Μεγάλη φωτιά στο Λάχι Λακωνίας – Ενεργοποίηση του 112 για προειδοποίηση στους κατοίκους
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: Αλλαγές σε σχολικές άδειες, εγγραφές και φοίτηση στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Η νέα απόφαση αποτελεί επικαιροποίηση της προηγούμενης ρύθμισης του Σεπτεμβρίου 2024, ενισχύοντας το θεσμικό πλαίσιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Σοφία Ζαχαράκη: Αλλαγές σε σχολικές άδειες, εγγραφές και φοίτηση στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση