Thumbnail

Παναττική στάση εργασίας από 8 πμ έως 1μμ και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την περιφέρεια, προκηρύσσει για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης» και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. «Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ορίσει συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από τα νοσοκομεία Παίδων και θα ακολουθήσει πορεία, μέσω των οδών Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου και κατάληξη στο υπουργείο Υγείας. Η πορεία θα περάσει μπροστά από νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Ιδρύονται οργανικές θέσεις συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία – Το τέλος της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ
ΣΑΤΕΑ και ΙΕΠ στο τραπέζι του διαλόγου: Οι προτάσεις για τη νέα εποχή στην Ειδική Αγωγή
ΙΕΠ: Ιδρύονται οργανικές θέσεις συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία – Το τέλος της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers
«Έστησαν» δίκτυο με vouchers και καρπώθηκαν 450.000 ευρώ – Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις εκπαιδευτικών και στελεχών
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers