Thumbnail
Για το θέμα ενημέρωσαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος

Για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα δυσοσμίας που εμφανίζονται συστηματικά το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Δυτικής Αττικής Γιώργος Γαβρίλης και Γιάννης Βασιλείου, αντίστοιχα, με κοινή ανακοίνωση τους ενημερώνουν ότι «δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί η πηγή των δυσάρεστων οσμών».

Δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται πλήρως την δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων αυτών των περιοχών και γνωστοποιούν ότι «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον «Δημόκριτο» προωθείται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη διερεύνηση του ζητήματος των οσμών».

Σημειώνουν επίσης ότι για το θέμα ενημέρωσαν (7/6/2017) το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος προκειμένου να προβούν κατά προτεραιότητα στις απαραίτητες ενέργειες. Παράλληλα, έχουν ζητήσει από τις 24/08/2017 συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο για να εντοπιστούν οι πηγές, να ταυτοποιηθούν οι ρύποι και να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, μέσω της κινητοποίησης και παρέμβασης των υπηρεσιών του υπουργείου. Συνάντηση η οποία «μέχρι και σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να οριστεί και να πραγματοποιηθεί», όπως σημειώνουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση