Thumbnail
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης μίας φάλαινας που εντοπίστηκε σε παραλία της Καραβόβρυσης στην Κρήτη

Το θηλαστικό, μήκους 5 μέτρων, εντόπισε πολίτης στις 7 το πρωί, καθώς περνούσε από την παραλία και ειδοποίησε τις λιμενικές Αρχές. Άνδρες του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο και από εκείνη την ώρα, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, προσπαθούν να οδηγήσουν τη φάλαινα μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, που επικαλείται μαρτυρίες λιμενικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, η φάλαινα έχει αποπροσανατολιστεί και για αυτό δεν μπορεί να "ανοιχτεί" μέσα στη θάλασσα και να συνεχίσει το ταξίδι της.

Εν τω μεταξύ, όπως διαπιστώθηκε, η φάλαινα φέρει μικροτραυματισμούς στο σώμα της, χωρίς όμως να είναι εκείνοι, που την εμποδίζουν να επιστρέψει στη θάλασσα.

Πηγή: cretapost.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

coffee.jpg
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου
Οι προειδοποιήσεις για τον στιγμιαίο καφέ και τα οφέλη φίλτρου και εσπρέσο, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου