Thumbnail
Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς πάνω στη μαγειρική είναι πώς να φτιάχνει μια μακαρονάδα

Θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα αλλά και λαχταριστά πιάτα. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι κάνουν τα παρακάτω λάθη που στερούν μεγάλο μέρος της απόλαυσης ενός μακαρονά που σέβεται τον εαυτό του.

Αποφύγετε να τα μαγειρεύετε σε μικρό κατσαρολάκι Το να μαγειρεύετε τα μακαρόνια σας σε μικρό κατσαρολάκι και να τα σπάτε για να χωρέσουν είναι λάθος. Η θερμοκρασία του νερού στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προστίθενται τα μακαρόνια. Μετά από λίγα λεπτά η θερμοκρασία επανέρχεται στο σημείο βρασμού αλλά η ζημιά έχει γίνει. Τα μακαρόνια κάθονται στον πάτο και μαλακώνουν υπερβολικά, ενώ επίσης κολλάνε μεταξύ τους.

Ρίξτε παραπάνω αλάτι Όλοι οι μεγάλοι σεφ συστήνουν να ρίχνετε στο νερό που θα βάλετε τα μακαρόνια σας πολύ αλάτι. Μάλιστα λένε πως το νερό θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο είναι και το θαλασσινό νερό. Μην φοβάστε πως τα μακαρόνια σας θα γίνουν αλμυρά. Αυτό δεν ισχύει. Τα μακαρόνια δεν απορροφούν το αλάτι. Απλά τα βοηθάει να αποκτήσουν μια λίγο πιο σκληρή επιφάνεια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα η κατάλληλη ποσότητα αλατιού είναι 1-2 κ.σ.

Μην ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα πολύ νωρίς Πολύς κόσμος βιάζεται να ρίξει τα μακαρόνια στο νερό (όλοι το έχουμε κάνει, ειδικά όταν πεινάμε πολύ). Αυτό είναι λάθος γιατί έτσι τα μακαρόνια κολλάνε μεταξύ τους και γίνονται πολύ μαλακά. Αφήστε το νερό να βράσει καλά πριν τα ρίξετε μέσα.

Ανακατέψτε τα μακαρόνια Το να τα βάλετε στην κατσαρόλα και να πάτε σε άλλο δωμάτιο να κάνετε δουλειές είναι λάθος κίνηση. Η σωστή μακαρονάδα θέλει να ασχοληθείτε μαζί της, να την ανακατεύετε συχνά και να έχετε το νου σας για να μην κολλήσει. Φροντίστε να ανακατέψετε τα μακαρόνια σας με το που τα ρίξετε στην κατσαρόλα αλλά και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια όταν ετοιμαστούν Το ξέπλυμα της μακαρονάδας μετά το μαγείρεμα είναι λάθος κίνηση και θα σας στοιχίσει σε γεύση. Το χειρότερο είναι ότι θα διώξει το άμυλο που κάνει τη σάλτσα να κολλάει πάνω στα ζυμαρικά. Επιπλέον, χάνεται όλη τη γεύση των ζυμαρικών με αποτέλεσμα να έχετε, καλά το φανταστήκατε, βαρετές μακαρονάδες με επίπεδη γεύση.

Πηγή: spirossoulis.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαζωνακης
"Κεραυνοί" Μαζωνάκη μέσα από το «Δρομοκαΐτειο»: Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα, υπήρξε άθλια μεθόδευση
Ο Γιώργος Μαζωνάκης «σπάει» τη σιωπή του μέσα από το «Δρομοκαΐτειο»: «Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα που να με καθιστά επικίνδυνο»
"Κεραυνοί" Μαζωνάκη μέσα από το «Δρομοκαΐτειο»: Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα, υπήρξε άθλια μεθόδευση
ekav
Τραγωδία: Νεκρός 56χρονος πατέρας τριών παιδιών σε τροχαίο με μηχανή
Η απώλεια ενός πατέρα τριών παιδιών υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι τα τροχαία δεν είναι «στατιστικές», αλλά ζωές που χάνονται ξαφνικά.
Τραγωδία: Νεκρός 56χρονος πατέρας τριών παιδιών σε τροχαίο με μηχανή