Thumbnail
Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς πάνω στη μαγειρική είναι πώς να φτιάχνει μια μακαρονάδα

Θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα αλλά και λαχταριστά πιάτα. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι κάνουν τα παρακάτω λάθη που στερούν μεγάλο μέρος της απόλαυσης ενός μακαρονά που σέβεται τον εαυτό του.

Αποφύγετε να τα μαγειρεύετε σε μικρό κατσαρολάκι Το να μαγειρεύετε τα μακαρόνια σας σε μικρό κατσαρολάκι και να τα σπάτε για να χωρέσουν είναι λάθος. Η θερμοκρασία του νερού στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προστίθενται τα μακαρόνια. Μετά από λίγα λεπτά η θερμοκρασία επανέρχεται στο σημείο βρασμού αλλά η ζημιά έχει γίνει. Τα μακαρόνια κάθονται στον πάτο και μαλακώνουν υπερβολικά, ενώ επίσης κολλάνε μεταξύ τους.

Ρίξτε παραπάνω αλάτι Όλοι οι μεγάλοι σεφ συστήνουν να ρίχνετε στο νερό που θα βάλετε τα μακαρόνια σας πολύ αλάτι. Μάλιστα λένε πως το νερό θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο είναι και το θαλασσινό νερό. Μην φοβάστε πως τα μακαρόνια σας θα γίνουν αλμυρά. Αυτό δεν ισχύει. Τα μακαρόνια δεν απορροφούν το αλάτι. Απλά τα βοηθάει να αποκτήσουν μια λίγο πιο σκληρή επιφάνεια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα η κατάλληλη ποσότητα αλατιού είναι 1-2 κ.σ.

Μην ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα πολύ νωρίς Πολύς κόσμος βιάζεται να ρίξει τα μακαρόνια στο νερό (όλοι το έχουμε κάνει, ειδικά όταν πεινάμε πολύ). Αυτό είναι λάθος γιατί έτσι τα μακαρόνια κολλάνε μεταξύ τους και γίνονται πολύ μαλακά. Αφήστε το νερό να βράσει καλά πριν τα ρίξετε μέσα.

Ανακατέψτε τα μακαρόνια Το να τα βάλετε στην κατσαρόλα και να πάτε σε άλλο δωμάτιο να κάνετε δουλειές είναι λάθος κίνηση. Η σωστή μακαρονάδα θέλει να ασχοληθείτε μαζί της, να την ανακατεύετε συχνά και να έχετε το νου σας για να μην κολλήσει. Φροντίστε να ανακατέψετε τα μακαρόνια σας με το που τα ρίξετε στην κατσαρόλα αλλά και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια όταν ετοιμαστούν Το ξέπλυμα της μακαρονάδας μετά το μαγείρεμα είναι λάθος κίνηση και θα σας στοιχίσει σε γεύση. Το χειρότερο είναι ότι θα διώξει το άμυλο που κάνει τη σάλτσα να κολλάει πάνω στα ζυμαρικά. Επιπλέον, χάνεται όλη τη γεύση των ζυμαρικών με αποτέλεσμα να έχετε, καλά το φανταστήκατε, βαρετές μακαρονάδες με επίπεδη γεύση.

Πηγή: spirossoulis.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδα
Πανεπιστήμιο Κρήτης: 11ης Ημερίδας Χημείας στη μνήμη της Δρ. Μαρίας Χατζημαρινάκη
Το πρόγραμμα της ημερίδας ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων και επαίνων στους φοιτητές/τριες για την εξαίρετη πορεία στις σπουδές τους
Πανεπιστήμιο Κρήτης: 11ης Ημερίδας Χημείας στη μνήμη της Δρ. Μαρίας Χατζημαρινάκη
Πανεπιστήμιο αθηνών εκπα
Πανεπιστήμια: Παρέμβαση 14 ΑΕΙ για προσμέτρηση άδειας ανατροφής τέκνου στην «πραγματική υπηρεσία» ΔΕΠ
ΕΚΠΑ και 13 ΑΕΙ χτυπούν «καμπανάκι» στο Υπουργείο Παιδείας – Η άδεια ανατροφής δεν μετράει ως «πραγματική υπηρεσία» για την εξέλιξη των μελών ΔΕΠ
Πανεπιστήμια: Παρέμβαση 14 ΑΕΙ για προσμέτρηση άδειας ανατροφής τέκνου στην «πραγματική υπηρεσία» ΔΕΠ
ACpatra.jpg
Ισχυρό αποτύπωμα σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι άφησε Το Welcome to UP 2025 ανεβάζοντας τον πήχη για το μέλλον
Απολογισμός της φετινής διοργάνωσης, με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αλλά και των προοπτικών εξέλιξης του θεσμού
Ισχυρό αποτύπωμα σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι άφησε Το Welcome to UP 2025 ανεβάζοντας τον πήχη για το μέλλον