Thumbnail
Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς πάνω στη μαγειρική είναι πώς να φτιάχνει μια μακαρονάδα

Θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα αλλά και λαχταριστά πιάτα. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι κάνουν τα παρακάτω λάθη που στερούν μεγάλο μέρος της απόλαυσης ενός μακαρονά που σέβεται τον εαυτό του.

Αποφύγετε να τα μαγειρεύετε σε μικρό κατσαρολάκι Το να μαγειρεύετε τα μακαρόνια σας σε μικρό κατσαρολάκι και να τα σπάτε για να χωρέσουν είναι λάθος. Η θερμοκρασία του νερού στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προστίθενται τα μακαρόνια. Μετά από λίγα λεπτά η θερμοκρασία επανέρχεται στο σημείο βρασμού αλλά η ζημιά έχει γίνει. Τα μακαρόνια κάθονται στον πάτο και μαλακώνουν υπερβολικά, ενώ επίσης κολλάνε μεταξύ τους.

Ρίξτε παραπάνω αλάτι Όλοι οι μεγάλοι σεφ συστήνουν να ρίχνετε στο νερό που θα βάλετε τα μακαρόνια σας πολύ αλάτι. Μάλιστα λένε πως το νερό θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο είναι και το θαλασσινό νερό. Μην φοβάστε πως τα μακαρόνια σας θα γίνουν αλμυρά. Αυτό δεν ισχύει. Τα μακαρόνια δεν απορροφούν το αλάτι. Απλά τα βοηθάει να αποκτήσουν μια λίγο πιο σκληρή επιφάνεια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα η κατάλληλη ποσότητα αλατιού είναι 1-2 κ.σ.

Μην ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα πολύ νωρίς Πολύς κόσμος βιάζεται να ρίξει τα μακαρόνια στο νερό (όλοι το έχουμε κάνει, ειδικά όταν πεινάμε πολύ). Αυτό είναι λάθος γιατί έτσι τα μακαρόνια κολλάνε μεταξύ τους και γίνονται πολύ μαλακά. Αφήστε το νερό να βράσει καλά πριν τα ρίξετε μέσα.

Ανακατέψτε τα μακαρόνια Το να τα βάλετε στην κατσαρόλα και να πάτε σε άλλο δωμάτιο να κάνετε δουλειές είναι λάθος κίνηση. Η σωστή μακαρονάδα θέλει να ασχοληθείτε μαζί της, να την ανακατεύετε συχνά και να έχετε το νου σας για να μην κολλήσει. Φροντίστε να ανακατέψετε τα μακαρόνια σας με το που τα ρίξετε στην κατσαρόλα αλλά και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια όταν ετοιμαστούν Το ξέπλυμα της μακαρονάδας μετά το μαγείρεμα είναι λάθος κίνηση και θα σας στοιχίσει σε γεύση. Το χειρότερο είναι ότι θα διώξει το άμυλο που κάνει τη σάλτσα να κολλάει πάνω στα ζυμαρικά. Επιπλέον, χάνεται όλη τη γεύση των ζυμαρικών με αποτέλεσμα να έχετε, καλά το φανταστήκατε, βαρετές μακαρονάδες με επίπεδη γεύση.

Πηγή: spirossoulis.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
βιβλίο με δεσιμο απο ανθρωπινο δέρμα
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ είπε ότι ο Μπούλαντ πήρε το δέρμα...
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη