Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σήμερα το απόγευμα στις 18:00,  αναμένεται να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη του Στυλιανού, που έχασε τη ζωή του στη μάχη με τις φλόγες στο Ζευγολατιό Κορινθίας.  

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσας στην περιοχή Ποταμός Κέρκυρας, ενώ στον άτυχο πυροσβέστη θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από το πυροσβεστικό σώμα. Παράλληλα, οι σημαίες σε όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ο 33χρονος άτυχος πυροσβέστης κατέληξε το πρωί της Δευτέρας, ενώ υπενθυμίζεται πως νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μετά τον τραυματισμό του, μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες, στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, που επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο στους Αγίους Αποστόλους κοντά στο Ζευγολατιό Κορινθίας και ήταν αδύνατον να πλησιάσει το όχημά τους.

Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ρεμούλκα, αλλά στο δρόμο ανατράπηκε, καταπλακώνοντας τους επιβαίνοντες. Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός διεκομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 33χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασής του (κατάγματα στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του) μετέβη στο 251 ΓΝΑ.

Ο δόκιμος αξιωματικός είχε γεννηθεί το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη. Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε σήμερα και περί Ω/07:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017 λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, για τον τόσο πρόωρο θανατο του συναδέλφου τους, Αριστείδη Μουζακίτη».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διεθνές συνέδριο με τίτλο International Conference on Sustainable Smart Cities (ICSSC) 2026 και στο έργο ERASMUS+ SCALe – Smart City ASEAN Learning Network
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά στο διεθνές συνέδριο International Conference on Sustainable Smart Cities (ICSSC) 2026
Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διεθνές συνέδριο με τίτλο International Conference on Sustainable Smart Cities...
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά στο διεθνές συνέδριο International Conference on Sustainable Smart Cities (ICSSC) 2026
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Γιατί ένα 15 μπορεί να αποδειχθεί πιο «δυνατό» από ένα 19 – Η ανάλυση του Στράτου Στρατηγάκη
Πανελλήνιες 2026: Γιατί ο βαθμός δεν μετράει μόνο με αριθμούς – Η θέση στην κατάταξη καθορίζει την επιτυχία
Πανελλήνιες 2026: Γιατί ένα 15 μπορεί να αποδειχθεί πιο «δυνατό» από ένα 19 – Η ανάλυση του Στράτου Στρατηγάκη