Thumbnail
"Τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη αλλάζουν προσανατολισμό και συζητούν με αριστερά κόμματα. Εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν το βλέπει αυτό, είναι δικαίωμά της, αλλά θα πρέπει να το εξηγήσει στον κόσμο της"

"Τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη αλλάζουν προσανατολισμό και συζητούν με αριστερά κόμματα. Εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν το βλέπει αυτό, είναι δικαίωμά της, αλλά θα πρέπει να το εξηγήσει στον κόσμο της", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή "Η Φυλή των Φίλων" με τον Κώστα Αρβανίτη, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Πρόσθεσε, ότι "από τις μεθεπόμενες θα γίνει νέα αποτύπωση και θα μπορούσε να υπάρξει συζήτηση και όχι απαραίτητα συμφωνία".

"Θέλουμε να ανοίξουμε διάλογο με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που είναι απέναντι στη συντήρηση", συμπλήρωσε.

"Η πολιτική υπερβαίνει τα πρόσωπα. Θα πάμε στον προοδευτικό κόσμο και θα μιλήσουμε με εκπροσώπους της οικολογίας και τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας που είναι κοντά στις αρχές της και την κοινωνική Ευρώπη και όχι στη συντήρηση", είπε ακόμη.

Ερωτηθείς τέλος για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και για το αν το άνοιγμα στη Σοσιαλδημοκρατία, υποκρύπτει προβλήματα και διαφορές σε αυτή τη σχέση, απάντησε ότι "δεν είναι ιδεολογική συμμαχία, είναι μια καλή συνεργασία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos-kopela.jpg
Σήμερα η απολογία του καθηγητή μουσικής που κακοποιούσε 14χρονη μαθήτρια: Αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας στα Χανιά: στα Χανιά: Αύριο η απολογία καθηγητή
Σήμερα η απολογία του καθηγητή μουσικής που κακοποιούσε 14χρονη μαθήτρια: Αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Ζαχαράκη
Το άγχος, τα έξοδα, την πίεση την έχουν και τα παιδιά που δίνουν για το IB
Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη απαντώντας για την κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές και οι οικογένειες τους πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις,...
Το άγχος, τα έξοδα, την πίεση την έχουν και τα παιδιά που δίνουν για το IB