Thumbnail
«Γέφυρα ζωής» στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα από το Νοσοκομείο Τρικάλων, προς το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» των Αθηνών, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr ένας 69χρονος με καταγωγή από χωριό των Τρικάλων, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία πριν λίγες μέρες και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων διασωληνωμένος. Όμως η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και είχε επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.

Άνθρωποι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, μετά από την ενημέρωση των γιατρών, αποφάσισαν να δωρίσουν όργανα του αγαπημένου τους προσώπου, χαρίζοντας χαμόγελα ζωής σε τέσσερις συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη λήψης των μοσχευμάτων.

Σήμερα τα ξημερώματα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα χειρουργεία που διήρκησε 5 ώρες περίπου και συμμετείχε ειδικευμένη ομάδα γιατρών του Νοσοκομείου Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Βασίλη Παπανικολάου, το ένα νεφρό του 69χρονου δότη μεταφέρονται αυτή τη στιγμή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Τρικάλων στο  Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» των Αθηνών. Το ήπαρ (συκώτι) και ο  ένας νεφρός μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Επίσης, μεταφέρονται στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης οι κερατοειδείς χιτώνες (μάτια).

Το ήπαρ θα γίνει μεταμόσχευση σε 64χρονο λήπτη που θα γίνει άμεσα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα μεταμοσχεύσεων ήπαρος.

Τα νεφρά και τα μάτια θα γίνουν μεταμοσχεύσεις σε άτομα που περιμένουν στη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και είναι συμβατοί.

«Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε πως ο  άνθρωπό μας είναι εγκεφαλικά νεκρός, αποφασίσαμε να δωρίσουμε τα όργανά του σε άλλους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Σ’ αυτούς και στις οικογένειες τους ευχόμαστε με τη λήψη των μοσχευμάτων να έχουν ζωή και να ξαναβρούν το χαμόγελό τους. Η ικανοποίηση της χαράς που νιώθουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους που θα γίνουν οι λήπτες των μοσχευμάτων, καλύπτει τη θλίψη που νιώθουμε για τον θάνατο του δικού μας ανθρώπου», δήλωσε η οικογένεια του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολικά βιβλία
Νέα σχολικά βιβλία Φυσικών Επιστημών με ισχυρή συμβολή των ΕΚΦΕ
Η ουσιαστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών αναδεικνύεται, ενώ επανέρχεται το αίτημα για άμεση στελέχωση των Εργαστηριακών Κέντρων
Νέα σχολικά βιβλία Φυσικών Επιστημών με ισχυρή συμβολή των ΕΚΦΕ
Χάρης Δούκας
99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών: Αντίστροφη μέτρηση για απαλλοτρίωση – Τι ανακοίνωσε ο Χάρης Δούκας (Video)
Δήμος Αθηναίων για το 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών: Από την άρνηση πώλησης στην απαλλοτρίωση
99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών: Αντίστροφη μέτρηση για απαλλοτρίωση – Τι ανακοίνωσε ο Χάρης Δούκας (Video)
Θέσεις εργασίας
Όταν η δουλειά γίνεται απειλή: 840.000 θάνατοι τον χρόνο λόγω στρες, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Πολύωρη εργασία, ανασφάλεια και παρενόχληση επιβαρύνουν δραματικά τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων παγκοσμίως
Όταν η δουλειά γίνεται απειλή: 840.000 θάνατοι τον χρόνο λόγω στρες, προειδοποιεί ο ΟΗΕ