Thumbnail
Καθαριότητα

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει, μετά την εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεών των εργαζομένων στην καθαριότητα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, είπε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση υιοθετώντας και το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκανε λόγο για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ . Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ, να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

Μάλιστα ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε πως όσοι θεώρησαν ότι με την αναστάτωση των τελευταίων ημερών θα άνοιγε ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ πρόγραμμα voucher
Αγορά νέου κτηρίου διοίκησης ΔΥΠΑ ενώ υπάρχει ιδιόκτητο - Ακατάλληλο σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
Προβλήματα ασφάλειας και προσβασιμότητας στο κτίριο που προτείνει η TOMWAZ Α.Ε.
Αγορά νέου κτηρίου διοίκησης ΔΥΠΑ ενώ υπάρχει ιδιόκτητο - Ακατάλληλο σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: Θέλουμε να εξελιχτεί η Ελλάδα σε εκπαιδευτικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Σοφία Ζαχαράκη: Η νέα φάση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης
Σοφία Ζαχαράκη: Θέλουμε να εξελιχτεί η Ελλάδα σε εκπαιδευτικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης