Thumbnail
Καθαριότητα

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει, μετά την εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεών των εργαζομένων στην καθαριότητα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, είπε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση υιοθετώντας και το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκανε λόγο για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ . Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ, να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

Μάλιστα ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε πως όσοι θεώρησαν ότι με την αναστάτωση των τελευταίων ημερών θα άνοιγε ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Parkinson
Νόσος Πάρκινσον: Οι ασθενείς διπλασιάστηκαν σε 25 χρόνια – Έκκληση για Εθνική Στρατηγική
Η πιο ραγδαία νευροεκφυλιστική νόσος διπλασίασε τους ασθενείς της – Νέες θεραπείες και αγώνας για εθνικό σχέδιο δράσης στην Ελλάδα
Νόσος Πάρκινσον: Οι ασθενείς διπλασιάστηκαν σε 25 χρόνια – Έκκληση για Εθνική Στρατηγική
tiropita
Η πιο τραγανή και παραδοσιακή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο – Το άρωμα του χωριού στον φούρνο σας!
Μια αυθεντική συνταγή που παντρεύει την απλότητα των υλικών με τη μαγεία της σπιτικής παράδοσης – όπως την έφτιαχνε η γιαγιά στο χωριό
Η πιο τραγανή και παραδοσιακή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο – Το άρωμα του χωριού στον φούρνο σας!
καρυστιανου
Μαρία Καρυστιανού: «Θα έρθουν στο φως ποινικές ευθύνες, άργησε πάρα πολύ ο εφέτης ανακριτής»

Στη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για τους πρώην υπουργούς Μεταφορών

Μαρία Καρυστιανού: «Θα έρθουν στο φως ποινικές ευθύνες, άργησε πάρα πολύ ο εφέτης ανακριτής»