Thumbnail
Οι εργάτες ζητούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και πληρωμές χωρίς καθυστερήσεις

Έληξε σήμερα η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο Γεωργίου, στον Αυλώνα, καθώς η εργοδοσία φαίνεται πως υποχωρεί, κάνοντας δεκτά τα αιτήματα τους.

Η απεργία ξεκίνησε πριν περίπου τρεις εβδομάδες, όταν οι ιδιοκτήτες επιτέθηκαν σε εργάτη επειδή αυτός ζήτησε τα δεδουλευμένα του!

Παράλληλα, οι εργάτες, Πακιστανοί στην πλειοψηφία τους, κατήγγειλαν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και τη βία που ασκήθηκε στον συνάδελφό τους.

Η απεργία είχε ως αιτήματα τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, την χωρίς καθυστερήσεις πληρωμή, την κατάργηση των απλήρωτων υπερωριών, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και να μην υπάρχει παρακολούθηση με κάμερες και εντολές με μεγάφωνα.

Η ενότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων είχε φανεί από την αρχή, καθώς οργανώθηκαν, έκαναν συνελεύσεις και εξέλεξαν πενταμελή εργασιακή επιτροπή.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους βρέθηκαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος κ.ά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μέλι
Μέλι στον καφέ ή στο τσάι; Το λάθος που κάνουν πολλοί και μπορεί να κοστίσει στην υγεία
Γιατί ο συνδυασμός με πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνει τις ιδιότητές του και τι πρέπει να προσέχουμε
Μέλι στον καφέ ή στο τσάι; Το λάθος που κάνουν πολλοί και μπορεί να κοστίσει στην υγεία